Uutiset

Steelersin naisille tuli pakkovoiton paikka

Steelersin naisten joukkue on viikonloppuna kovassa paikassa, mikäli se mielii säilyttää paikkansa salibandyliigassa myös ensi kaudeksi. Steelers kärsi keskiviikkona liigakarsinnan kolmannessa ottelussa Lappeenrannassa Joutsenon Katajalle tappion maalein 7–4 (3–1, 2–0, 2–3) ja on tappiolla ottelusarjaa voitoin 2–1.

Steelersin pitää voittaa sekä lauantaina Elenia-areenassa pelattava neljäs ottelu että mahdollinen sunnuntaina Joutsenossa pelattava viides ottelu sarjapaikansa säilyttääkseen.

Keskiviikon ottelu lähti menemään hämeenlinnalaisittain väärään suuntaan heti alusta. JoKa siirtyi Karoliina Ahtiaisen ja Liisa Laapion (2+0) maaleilla kahden maalin johtoon 50 sekunnissa ja Madeleine Heiskanen teki joukkueellen kolmannen maalin ennen kuin Sanna Roisko (2+2) onnistui kaventamaan.

– Emme olleet valmiita pelaamaan. Kaveri tuli hyvällä jalalla ja heittomerkeissä voi sanoa, että se juoksi meidän ylitsemme. Emme saaneet minkäänlaista otetta, vaan hävisimme kaikki 1–1-tilanteet ja irtopallot. Ei se helppoa ollut, Steelersin päävalmentaja Toni Kankaanpää harmitteli.

Steelers nousi vielä kolmannessa erässä kahden maalin päähän, mutta ei lähemmäksi.

– Tiivistimme, mutta se ei juuri auttanut. Koitimme löytää 30 minuuttia jotain säveltä hommaan ja sen pelin hävisimme 2–1. Lopussa kuudella viittä vastaan toimi hienosti, se oli päivän parasta antia. Ykköskentälle piti saada siinä vaiheessa jo taukoa ja huilikenttä otti maalin omiin. Siinä kävi vähän huonoa tuuriakin, mutta JoKa oli tässä pelissä parempi joukkue ja vei voiton selvästi, Kankaanpää sanoi.

Steelersillä on edelleen kaikki mahdollisuudet hoitaa sarjapaikka kunnialla.

– Meidän pitää olla valmiimpi ja tekemisessä pitää olla tietty terävyys alusta asti. JoKa on pelannut kovia pelejä B-tyttöjen SM-sarjassa ja sen huomaa. Liiga on Suomen kovin sarja ja sen jälkeen tulee B-tyttöjen SM-sarja. Siellä pelaa 60–70-prosenttisesti samat pelaajat kuin liigassa ja vielä kovilla tehoilla. JoKan likoista näkee, että he valmiita, fyysisesti hyvässä kunnossa ja pystyvät pelaamaan tätä peliä, Kankaanpää kehui.

Steelersistä onnistuivat maalinteossa Roiskon ohella Roosa Kankare ja Laura Parikka. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic