Uutiset

Steelersin naisille yhdeksäs tappio putkeen

Steelersin naiset eivät onnistuneet vieläkään avaamaan pistetiliään naisten salibandyliigassa. Helsinkiläinen M-Team harppasi sarjataulukossa kolme pykälää ylöspäin kuudenneksi lauantain 4–3 (2–2, 2–1, 0–0) -voitolla. Steelers on tehnyt keskimäärin kaksi maalia ottelussa, joten joukkueen jatkaminen jumbona ei ole iso yllätys.

M-Team johti ottelua jo avauserässä kahdesti. Oona Kauppisen ottelun avausmaali syntyi hienon sommitelman päätteeksi, mutta Pinja Jaakkolan osumaa edelsi Steelers-puolustaja Elvira Tyrmin räikeä pallonmenetys alimpana pelaajana.

Steelers tuli kuitenkin kahdesti tasoihin. Roosa Kankareen tulinen laukaus kilahti vastustamattomasti yläriman alle. Syöttöpisteen osumaan sai Heli Haapalahti. Myös Katariina Niemen maali oli kaunista katsottavaa – vahva nousu omasta päädystä pallon kanssa, käyttö Milla Vähälällä ja kliininen viimeistely. 

Steelersillä oli ensimmäisen erän lopussa ja toisen erän alussa muutama hyvä paikka siirtyä ottelussa kuskin paikalle, mutta tolppa pysäytti niin Niemen kuin Annamaija Tuloiselankin laukaukset.

Ottelu ratkesi lopulta toisen erän kahteen nopeaan M-Teamin maaliin. Ensin Heini Haapalahden veto sujahti etukulmasta luvattoman helposti Mirka Hakkolan (10 torjuntaa) selän taakse. Puolen minuutin kuluttua vierailijat johtivat jo kahdella maalilla, kun Meri Jokinen iski reikäpallon takakulmalta tyhjään maaliin.

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen reagoi ottamalla aikalisän, vaihtamalla maalin suulle Sara Seurujärven (8 torjuntaa) ja istuttamalla Tyrmin penkin päähän.

– Ainahan valmentajan pitää jotenkin reagoida. Joskus muutoksista saadaan pieni noste. Nyt emme saaneet sellaista nostetta, että olisimme voittaneet pelin, jutteli Järvinen ottelun tauottua.

Muutokset todellakin onnistuivat. Seurujärvi piti loppupelin Steelers-maalin puhtaana ja Tyrmi ei saanut takamustaan irti penkistä edes silloin, kun muut pelaajat tuulettivat kentällä Meri Jokisen 4–3-kavennusosumaa.

Järvinen oli tappiopelin jälkeen poikkeuksellisen tyytyväinen joukkueensa esitykseen, vaikka kolmannen erän takaa-ajo jäi puolittaiseksi.

– Minua ilahdutti tänään suorittamisen taso. Tämä oli huikea peli meiltä. Jos se ei riitä, niin se ei riitä. Ei tässä voi olla kuin tyytyväinen siihen, miten me suoritettiin. Kaikki jäi askiin. Jos me näin jatkamme, kyllä me niitä voittojakin saamme.

Steelersin kauden ensimmäisen voiton metsästys jatkuu viikon kuluttua. Silloin Elenia-areenaan saapuu vastustajaksi EräViikingit. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic