Uutiset

Steelersin naisten joukkueen valmennus meni uusiksi

Hämeenlinnalainen Steelers on naisten salibandyliigassa jumbona. Liigatulokas on hävinnyt kaikki kauden seitsemän sarjaotteluaan maalierolla 12–54.

Steelers pyrkii kääntämään suuntansa vaihtamalla koko naisten joukkueen valmennusjohtonsa. Joukkueen uusi päävalmentaja on Jani Järvinen. Hän korvaa Jani Perkonmäen, joka nosti viime kaudella Steelersin naisten liigaan. Myös toinen valmentaja Jani Vatanen jättää Steelersin naisten joukkueen.

Jani Järvinen on hämeenlinnalaiselle salibandylle ja Steelersille hyvinkin tuttu valmentaja. Kolme edellistä kautta hän luotsasi Steelersin mesten divarijoukkuetta, joka sekin pelaa nyt liigassa. Järvinen on Steelersin valmennuspäällikkö ja hän jatkaa normaalisti siinä tehtävässään. Hänellä on myös vankka pelaajatausta kaupungin huippusalibandystä.

Steelersin naisten joukkueen valmennus vaihtui kokonaan. Jani Järvinen saa avukseen täysnimikaimansa Jani Järvisen ja Kai Suoraniemen. Joukkueen fysiikkavalmentajaksi tulee Iiro Kakko.

– Minua voi sanoa Hakiksi ja toinen valmentaja Jani Järvinen on Ärvänä, päävalmentaja Järvinen naurahtaa.

Ärvänä Järvinen on vastannut tällä kaudella Pekolan Iskun kakkosjoukkueen valmennuksesta.

– Ei vaihdoksiin liity dramatiikkaa. Tilanne oli kuitenkin sellainen, että jotain piti tehdä. Meillä on seuraavaksi edessä kolme erittäin tärkeätä ottelua lähellä olevia joukkueita vastaan (19.11. Happee Jyväskylässä, 26.11. M-Team Elenia-areenassa ja 3.12. EräViikingit Elenia-areenassa). Hakilla on selvät sävelet, kuinka tästä mennään eteenpäin. Hän on nähnyt joukkueemme tämän kauden kotipelit, kertoo Steelersin naisten joukkueenjohtaja Kai Lindfors.

Jani ”Hakki” Järviselle naisten valmentaminen on uusi kokemus, vaikka kyseessä on salibandymies kiireestä kantapäähän.

– Joukkue on päästänyt eniten maaleja ja tehnyt vähiten. Haaste on älyttömän suuri, mutta se motivoi todella paljon minua. Haluan saada omia ajatuksiani joukkueeseen. Mielestäni Steelersin naisten joukkue ei ole niin huono kuin taulukosta voisi päätellä. Kyllä joukkueessa on potentiaalia, selvittää päävalmentaja, jonka sopimus kattaa myös ensi kauden.

Järvinen aikoo tehdä uuden joukkueensa pelillisiin juttuihin hienosäätöä. Mitään radikaaleihin pikatahtiin tehtäviin muutoksiin hän ei usko.

– Hidas muuton on paras muutos, uusi päävalmentaja arvioi.

Steelersin naisilla on loppukauden tavoitteenaan liigapaikan uusiminen.

– Sarjapaikan säilyttäminen on meidän mestaruutemme, Järvinen myöntää.

– Jäljellä on 15 peliä ja 5 kuukautta. Uskon, että arjen hyvä työ kantaa pitkälle, hän jatkaa.

Steelers on jo rakentamassa ensi kauden naisten joukkuettaan. Mahdollista on, että uusia pelaajia tulee jo tämän kauden joukkueeseen.

– Hyvä juttu on, jos pystymme saamaan vahvistuksia. Omia lahjakkaita junioreita pyritään myös viemään eteenpäin, Järvinen kertoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic