Uutiset

Steelersin naisten kantti kesti

Steelersin naisten joukkue aloitti liigakarsintataipaleensa Joutsenon Katajaa vastaan voitolla, mutta helpolla ensimmäinen kiinnitys ensi kauden liigapaikkaan ei tullut. Steelers nousi kotihallissaan Elenia-areenassa kahden maalin takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi 4–3 (0–2, 1–1, 3–0) -voittoon.

Steelers oli 1–3-tappiolla lähes kolmannen erän puoliväliin ennen kuin Heli Haapalahti kavensi. Tasoitusmaalia kotijoukkue joutui odottelemaan aikaan 56.44, kunnes Steelersin ykköshahmoksi lopussa noussut Senni Hietanen onnistui lopulta tasoittamaan ylivoimalla numeroiksi 3–3.

Hietanen sinetöi ottelun ratkaisupelaajan paikkansa reilu minuutti tasoituksesta. Terävä rannelaukaus ohitti JoKan maalissa Tanja Röyskön, eikä vierasjoukkue saanut enää peliä tasoihin.

Voittomaalin tekijä oli odotetusti yhtä hymyä ottelun jälkeen.

– Totta kai maalien tekeminen tuntuu aina hyvältä, oli tilanne mikä tahansa, mutta kyllä ihan fiilis kieltämättä nyt tuli, hän myhäili.

Hietasen mukaan Steelers ei tuskastunut missään vaiheessa, vaikka vierasjoukkue puolustikin oman maalinsa edustaa tiiviisti.

– Ihme kyllä ei. Jokainen uskoi koko ajan tähän touhuun, eikä painanut päätä pensaaseen, vaikka olimmekin kahden maalin tappioasemassa. Sählyssä se on kuitenkin vähän.

Steelers ja JoKa kohtaavat uudelleen heti sunnuntaina, kun toinen karsintaottelu pyörähtää käyntiin Lappeenrannan Joutsenohallissa kello 18.30. Kovin pitkään Steelers ei siis ehdi ensimmäisen ottelun voitostaan nauttia.

– Nyt pitää saada palautumiset käyntiin ja huomenna on uusi matsi, Hietanen korosti.

Palautumisen merkitystä painotti heti ottelun jälkeen myös tyytyväinen Steelersin päävalmentaja Jani Perkonmäki.

– Teemme kaiken sunnuntaita varten niin hyvin kuin mahdollista. Meillä oli ensimmäinen tankkaus heti pelin jälkeen kentällä. Kopissa on jäähoitoa ja toisena tankkauksena vielä ruoka. Jos on opiskelijoita, jotka eivät täytä jääkaappia, varmistamme ainakin, ettei palautuminen jää siitä kiinni, Perkonmäki sanoi.

Ottelun avauserä oli hämeenlinnalaisittain hankala. JoKa meni ensimmäisen 20 minuutin aikana johtoon Elvira Tyrmin ja Elina Suutarin maaleilla.

– Ensimmäisessä erässä hakkasimme päätä seinään, kun vastustaja puolusti niin tiiviisti. Onneksi pääsimme toisessa erässä paremmin peliin mukaan, vaikka olimme siinäkin vielä pari perässä. Usko oli koko ajan, että pääsemme rinnalle ja ohi. Aktivoimme hieman peliämme ja pääsimme kuoren alla. Keskusta oli kyllä alkuun aivan tukossa.

Steelersin ensimmäisen maalin teki toisessa erässä puolustaja Tiia Leppänen (1+1). Lotta Piirainen kuittasi vielä toisessa erässä Leppäsen maalin tekemällä vieraiden kolmannen.

Katsomoon näytti siltä, että lappeenrantalaisten jalka alkoi hieman painaa pelin edetessä.

– Katsoin samaa. Vaihdoimme kolmanteen erään ja saimme vaihdosta tuoretta verta kentälle. Jotenkin väittäisin, että olimme siinä kumminkin edellä, Perkonmäki arvioi. HäSa

Asiasanat