Uutiset

Steelersin naisten kausi päättyi pettymykseen

Steelersin naisten visiitti salibandyliigassa jäi tällä erää yhden kauden mittaiseksi. Lappeenrantalainen Joutsenon Kataja kaatoi Steelersin lauantaina liigakarsinnassa kolmannen kerran ja passitti hämeenlinnalaiset takaisin alemmalle sarjatasolle.

Vähämaalisen ottelun ratkaisu syntyi vasta jatkoajalla, jota joukkueet alkoivat pelata 1–1-tasatilanteessa. Kotijoukkueen pettymys ja samalla vieraiden riehakas juhla alkoi ajassa 65.17, kun Madeleine Heiskanen onnistui tekemään Elina Suutarin (1+1) syötöstä lappeenrantalaisten voittomaalin.

Steelersin päävalmentaja Toni Kankaanpää myönsi ottelusarjan jälkeen, että parempi joukkue voitti.

– Jatkoajalla se on pomppu sinne ja pomppu tänne. Tällä kertaa se oli omassa maalissa. Meillä oli ottelussa paikkoja, varsinkin toisessa erässä paljonkin. Siinä olisi pitänyt naulata muutama maali, mutta emme pystyneet. Onnittelut JoKalle liigapaikasta. Se on ansainnut sen täysin. Se pystyi kehittymään ottelusarjan aikana, mutta me emme, Kankaanpää arvioi.

Poissaolojen taakse ei menty

Steelers sai ottelupäivän aamuna ikäviä uutisia, kun sekä Sanna Roisko että Tiia Leppänen joutuivat jättämään pelin väliin sairauden takia. Kankaanpää ei poissaoloilla putoamista selitellyt.

– Sillä ei ole mitään merkitystä, kun pelataan sarjaa. Ennen tätä peliä meillä oli kuitenkin kolme peliä aikaa hoitaa paikka. Yhden täplän saimme alas, mutta siihen se jäi, valmentaja käytti ampumahiihtotermiä.

Lauantain peliin hän oli tyytyväinen.

– Tämä oli asenteeltaan sellainen kuin piti. Arkipeli vieraissa oli saamatonta ja huonoa tekemistä. Myös ensimmäinen kotipeli oli hyvä. Ensimmäisessä meidän 4–0-voitossa JoKalla oli itse asiassa ottelusarjassa eniten paikkoja, mutta se laukoi joka kerta pressuun. En tiedä, luuliko joku ensimmäisen pelin jälkeen, että tämä on helppoa, Kankaanpää sanoi.

Valmentaja vahvisti ottelun jälkeen, että peli oli hänen viimeisensä Steelersin naisten päävalmentajana, eikä häntä nähdä salibandyjoukkueiden vaihtopenkin takana ensi kaudella muutenkaan.

Ratkaisu tuntui kovalta

Steelersin ainoan maalin teki Meri Jokinen. Hän sai maaliinsa syötön kapteeni Veera Pellikalta, jolle putoaminen oli tietenkin iso pettymys.

– Harmittaa tietenkin hirveästi. Olimme latautuneita siihen, että olisimme vieneet tänään pelin. Jatkoaika ja siinä yksi maali, tuntui raa’alta, että sarja ratkesi näin, kippari harmitteli.

Pellikan mielestä Steelersin liigakausi oli aika odotetunlainen.

– Liiganousijalla ei ole koskaan helppoa. Sarjan aikana muutamassa pelissä olisi ollut enemmän pisteitä saatavissa, mutta ehkä kokemus uupui siinä vaiheessa, kun ratkaisuja piti tehdä. Liigakarsintoihin asennoiduimme niin, että paikka hoidetaan. Valitettavasti nyt kävi näin, ettemme siinä onnistuneet, Pellikka sanoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020