Uutiset

Steelersin naisten liigapaikka varmistui

Hämeenlinnan Steelers pelaa ensi kaudella salibandya naisten korkeimmalla sarjatasolla. Liigapaikka varmistui torstaina Suomen salibandyliiton hallituksen kokouksessa.

Paikka liigatasolla tarjoutui Steelersille, kun Oulun Luistinseura luopui sarjapaikastaan, eikä liigakarsinnoissa hämeenlinnalaisia edellä olleella jyväskyläläisellä O2-seuralla ollut nousuhalukkuutta.

Sarjatason varmistuminen otettiin Steelersissä vastaan riemulla.

– Seurassa on tehty todella kovaa duunia jo vuosia. Onhan tämä ihan älyttömän upea juttu meille ja koko Hämeenlinnan liikunnalle ja palloilulle, Steelersin hallituksen puheenjohtaja Tuukka Heinonen iloitsi kokouksen jälkeen.

Heinosen mukaan naisten edustusjoukkueen liigapaikka vaikuttaa myönteisesti koko seuraan.

– Olemme parhaillaan kehittämässä tyttösalibandya ja tästä tulee siihen varmasti lisää potkua. Seuraavien vuosien aikana yritämme myös rakentaa naisten joukkueen kaltaista kuviota myös miesten puolella.

Valmentaja luottaa joukkueen mahdollisuuksiin

Myös Steelersin naisten päävalmentaja Toni Kankaanpää pitää liigapaikkaa Hämeenlinnan seudun urheiluelämän kannalta hienona asiana.

– Tietysti ei voi olla aivan ekstrailoinen, koska nousu ei tullut pelaamalla, mutta tälle seudulle se tekee hyvää, Kankaanpää kommentoi.

Vaikka Steelers ei karsintasarjassa pystynytkään varmistamaan nousua, Kankaanpää uskoo joukkueeseensa.

– Harjoituskausi sitten viimeistään näyttää, millä tasolla olemme. Moni tietysti nyt vertailee suorituksiamme karsinnoissa, mutta se ei kerro koko totuutta. Pelillisesti olimme kuitenkin niissäkin ihan hyvin mukana ja pelin tempo paranee varmasti vielä ensi kauden aikana.

– En olisi edes kysynyt joukkueelta, lähdetäänkö tähän mukaan, jos en uskoisi siihen, että pystymme taistelemaan myös liigassa pysymisestä, Kankaanpää sanoo.

Joukkuetta ollaan Kankaanpään mukaan vielä täydentämässä pelaajilla, joilla on entuudestaan liigakokemusta.

– Kahden pelaajan kanssa meillä on neuvottelut käynnissä. Hekin ovat odotelleet ensin tämän nousun varmistumista. Tässä vaiheessa on vaikeaa kartoittaa enää pelaajia, mutta toivomme, että halukkaat vapaat liigapelaajat ottaisivat meihin yhteyttä. (HäSa)

Asiasanat