Uutiset

Steelersin päävalmentaja vaihtui

Salibandyn miesten Divarissa pelaava hämeenlinnalainen Steelers vaihtoi päävalmentajaa ennen vuoden viimeistä otteluaan (keskiviikkona Iittalassa Forssan Suuppareita vastaan).

Steelersiä luotsannut Jarno Saarenkanta teki päävalmentajana tilaa Mikko Koivistoiselle, joka on ollut mukana joukkueen valmennuksessa. Jussi Sihvonen jatkaa Koivistoisen aisaparina ja joukkueen valmennuksen avuksi tulee myös edesmennyttä FT Trackersia pitkään luotsannut Jani Blad.

Steelersin puheenjohtajan Jani Rantasen mukaan aloite päävalmentajan vaihtamiseen tuli Saarenkannalta itseltään.

-Hyvässä sovussa ja yhteisymmärryksessä purimme sitten sopimuksen. Teidän, että ratkaisu oli yksi Saarenkannan salibandyuran vaikeimmista. Me tietysti menetämme hänen lähtönsä myötä paljon tietotaitoa. Luotamme kuitenkin Koivistoiseen ja Sihvoseen ja annamme heille täyden tukemme. He ovat olleet Steelersin valmennuksessa Saarenkannan kanssa ja miesten ajatukset pelistä ovat samansuuntaiset, Rantanen kertoo.

Steelers ei ole mukana Divarin kärkikamppailussa. Se hävisi edellisen ottelunsa sunnuntaina Iittalassa Ilveksen murheellisesti 1-9.

-Olen ymmärtänyt, että valmennusjohdollamme on ollut kovat tavoitteet täksi kaudeksi. Joukkueen viimeisimmät esitykset eivät kuitenkaan vastaa niitä tavoitteita. Saarenkanta ei nähnyt muuta vaihtoehtoa joukkueen herättämiseen kuin päävalmentajan tehtäviensä jättäminen, Rantanen perustelee.

Puheenjohtajan mukaan seuran tavoitteet ovat olleet maltillisemmat. Rantanen sanoo, että liigaan on tarkoitus palata kahden vuoden periodilla.

-Jos tällä kaudella olemme kuuden sakissa, meillä ei ole mitään hätää. Mitään emme ole vielä hävinneet, mutta emme ole voittaneetkaan, hän tuumaa.

Suuppareita vastaan

Steelers jatkaa Divaria uuden päävalmentajansa Koivistoisen johtamana keskiviikkona Iittala-hallissa Forssan Suuppareita vastaan.

Kummatkin joukkueet ovat samassa tilanteessa: myös hyvin pelannut ja yhä nousukamppailussa mukana oleva FoSu vaihtoi päävalmentajaa. Jani Kannosto sai lähteä, vaikka forssalaisseura on taulukossa neljäntenä. Se on saalistanut 13 ottelustaan 18 pistettä.

Steelers on pelannut ottelun enemmän kuin FoSu, mutta on forssalaisista kuuden pisteen päässä. Hämeenlinnalaisjoukkue on sarjataulukossa kahdeksas ennen keskiviikon ottelua. (HäSa)