Uutiset

Steelersin playoff-unelmalle karu takaisku Raholassa

Hämäläisjoukkueet Nokian KrP ja Hämeenlinnan Steelers kävivät torstai-iltana totisen taiston miesten Salibandyliigan pudotuspelipaikasta. Raholan liikuntakeskuksen nokialainen isäntä ei antanut sarjanousijan yllättää, vaan piti Steelersin playoff-viivan alapuolella 9–5 (1–0, 3–3, 5–1) -voitolla.

Sarjassa seitsemäntenä oleva Kristilliset Palloilijat hallitsi palloa Steelersin luottaessa vastaiskuihin. Ratkaisijan viitan lunasti liigan paras maalintekijä, maajoukkuemies Henri Johansson.

Joukkueiden lähtökohdat neljän pisteen otteluun olivat täysin poikkeavat. Steelers oli voittanut edellisistä seitsemästä pelistään kuusi, kun taas KrP:n edellinen voitto Raholasta oli kolmen kuukauden takaa.

Ottelun alku oli tasainen. Kun 11 minuuttia oli takana, Nokian KrP:n tähtihyökkääjä Johansson ampui Jere Oksasen poikittaissyötöstä nopean rannelaukauksen ohi Tomi Aaltosen. Erän lopussa KrP sai vielä rangaistuslaukauksen Jere Liljenbäckin maastapelaamisen seurauksena, mutta Aaltonen torjui Ville Kangasmäen heppoisen yrityksen.

Toinen erä alkoi Steelersiltä heikosti, kun Jere Mattilan roikkupallo maalille puolesta kentästä upposi Aaltoselle. Hämeenlinnalaiset reagoivat kuitenkin terävästi. Joukkueen ykköspistemies Iiro Nurminen kavensi vain 14 sekuntia myöhemmin vastahyökkäyksestä. Timo Johansson ja Tuomas Mikkola rokottivat hetkeä myöhemmin unista kotijoukkuetta.

Erän lopussa KrP sai palkintonsa. Ensin Matti Koskela laukoi Nico Jonaesonin istuessa jäähyllä ylivoimamaalin Henri Johanssonin esityöstä. Erän viimeisellä minuutilla Johansson tarjoili vuorostaan Jere Oksaselle johtomaalin.

Sama kaksikko oli asialla myös kolmannen erän alussa, kun Oksanen sai maailmanmestarin alustuksesta lapioida pallon puolityhjään maaliin. Vain puoli minuuttia edellisestä Samuli Grönfors herätti jälleen Steelersin toivon Timo Johanssonin syötöstä.

Nokia karkasi taas pian Henri Mäenpään yllätettyä Aaltosen etukulmasta, ja KrP:n Johansson synkensi Steelers-maalivahdin iltaa helpolla osumalla heti perään. Päätöserän puolivälissä Johansson täydensi hattutemppunsa ja kuuden tehopisteen (3+3) iltansa ja passitti Aaltosen vaihtopenkin puolelle.

Mäenpää viimeisteli vielä 9–4-osuman tyhjään maaliin ennen kuin Teemu Metsälä iski lohtuosuman viimeisellä minuutilla.

Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvosen mielestä vieraat olivat kahdessa ensimmäisessä erässä jopa parempi joukkue, mutta sitten ote lipesi.

– Vastustajan ykkönen ja maalivahti olivat tänään hyviä, mutta teimme aivan liikaa helppoja virheitä. Tuli paljon henkilökohtaisia virheitä, joita tällä tasolla ei saisi tulla. Mielestäni luvattoman helppoja maaleja, mutta ei näille mahda mitään, Sihvonen harmitteli.

Timo Johansson ei heitä kriittiseen paikkaan sattuneesta derbytappiosta huolimatta kirvestä kaivoon.

– Meillä on ollut tässä hyvä pitkä jakso, ja nyt tuli sitten yhden erän notkahdus, joka maksoi voiton. Kyllä me kuitenkin olemme playoffeihin yhä menossa, kun saimme sen paikan jo liipaisimelle. HÄSA

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic