Uutiset

Steelersin ryöstöretki ei onnistunut

Raumalainen SalBa piti niukasti kotietunsa hämeenlinnalaista Steelersiä vastaan maanantaina Raumalla alkaneessa salibandyn miesten liigakarsinnassa.

Salba kesti 6–5 (4–3, 1–2, 1–0) -voittoon ja sai ensimmäisen kiinnityksen ensi kauden liigapaikkaan.

Karsinta jatkuu heti tiistaina Elenia-areenassa kello 18.30. Liigapaikka heltiää kolmella voitolla ja joukkueet ovat vastakkain varmasti ainakin vielä torstaina Raumalla.

SalBa teki voittomaalinsa ajassa 52.23, kun Veli Peltonen niittasi pallon Steelersin maalin suulla 31 kertaa torjuneen Jaakko Vahtokarin taakse.

Ottelu eteni tasaisesti ja maaleja tehtiin melkein vuorotahtiin. Ensimmäisessä erässä verkko heilui seitsemän kertaa. SalBan Joni Peltola aloitti maalinteon, mutta sen jälkeen iski vieraiden Markus Sipronen ylivoimalla Teemu Metsälän syötöstä.

Mikko Viitanen vei kotijoukkueen uudelleen johtoon, mutta sen jälkeen Steelers iski kahdesti. Julius Aaltonen tasoitti Jere Kemppaisen syötöstä ja Valtteri Niemi vei vieraat johtoon ensimmäisen ja ainoan kerran.

Jussi Tammi kuittasi tilanteen taas tasoihin ja erän viime minuutilla Jasse Kuusisto laukoi kotijoukkueelle johtomaalin.

Toisessa erässä vahvan ottelun pelannut Niemi tasoitti Siprosen alustuksesta. Seuraavaksi onnistui SalBan Jani Lehtoniemi, joka sivalsi maalinsa ylivoimalla. Aleksanteri Ihalainen toi hämeenlinnalaiset vielä tasoihin Nico Jonaesonin syötöstä.

Steelers oli muuttanut ketjukoostumuksiaan perjantaista. Aleksanteri Ihalainen aloitti Raumalla Nico Jonaeson ja Ville Lastikan kanssa. Julius Aaltosen johtamassa kentällisessä laidoilla olivat Samuli Hirvonen ja Timo Johansson. Kolmosketju Valtteri Niemi–Iiro Nurminen–Markus Sipronen oli nyt Steelersin tehokkain osasto.

Steelers pelasi päävalmentajansa Jani Järvisen mukaan nousujohteisen pelin.

– Ensimmäisessä erässä oli olimme askeleen perässä. Toisessa ja kolmannessa erässä pääsimme vahvasti peliin mukaan. Maalinedustoilla hävisimme tilannekovuudessa pelin. Sitä meidän on parannettava heti tiistaiksi, Järvinen arvioi.

SalBa aseena on suoraviivainen pelitapa.

– Se ampuu joka paikasta. Tiesimme sen, mutta silti vastustaja pöääsi pelaamaan omilla vahvuuksillaan. Meidän on pystyttävä eliminoimaan SalBan vahvuudet ja saamaan omat vahvuutemme paremmin esiin, Järvinen tuumi.

Steelerisistä nousi esiin kaksikko Valtteri Niemi (2+0)–Markus Sipronen (1+1).

– Nuorisokaarti pelasi hyvin. Kokeneiden ja parhaiksi arvioitujen pelaajiemme on asuttava esiin, jos aiomme pelata pitkän karsintasarjan.

Tilastojen mukaan Steelersin maalivahti Jaakko Vahtokari torjui kolmannessa erässä peräti 18 kertaa, kun SalBan Joni Kallioniemi pääsi 10 orjuntaa vähemmällä.

– Tilastot ovat tilastoja, enkä minä niitä torjuntoja laske. Kolmas erä oli tasainen ja viime minuutilla meillä oli ylärimalaukauskin, Järvinen sanoi.

Salibandyhuuma ei ole päässyt Raumalla samoihin mittoihin kuin Hämeenlinnassa. Ensimmäisessä liigakarsintaottelussa oli vain 368 katsojaa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic