Uutiset

Steelersin tappioputki ei katkennut vieläkään

Harvoin pääsee juhlimaan salibandypelin voittoa, jos pelaa hyvän ensimmäisen ja kolmannen erän, mutta häviää toisen erän 1–6. Näin kävi Steelersin naisille salibandyliigan ottelussa lauantaina Elenia-areenassa, kun EräViikingit nappasi vierasvoiton tylyin 2–9 (1–2, 1–6, 0–1) -lukemin. Tappio oli Steelersille jo kauden kymmenes, ja avausvoitto jäi yhä odottamaan itseään.

Ottelun ennakkoasetelma oli Steelersin kannalta selkeä: kauden avausvoittoa lähdettiin hakemaan kotiyleisön edessä. Mutta niihin haaveisiin kaadettiin jääkylmä suihku heti minuutin pelin jälkeen, kun Anna Yli-Kojola siirsi EräViikingit 1–0-johtoon. Tämän jälkeen pelin hallinta siirtyi pitkäksi aikaa Steelersille, joka onnistui luomaan useamman hyvän maalipaikan EräViikinkien maalille, mutta hyvän ottelun pelannut Milla Jaatinen onnistui pitämään maalinsa puhtaana. Kesken hyvän hämeenlinnalaispainostuksen ottelun parhaana palkittu EräViikinkien Aino Tuokkola (2+2) pääsi kuin varkain tekemään vieraiden toisen maalin, kun pelikello näytti aikaa 16.38. Steelersin peli-ilme palautui kuitenkin nopeasti, kun Roosa Kankare laukoi hienolla kaukolaukauksella erätaukolukemiksi 1–2.

Synkän toisen erän ainoa ilonaihe oli vapaalyönnin jälkitilanteesta syntynyt Steelersin 2–3-kavennus. Maalin teki Milla Vähälä, joka ohjasi Saara Lehtosen laukauksen ohi hölmistyneen maalivahti Jaatisen. Toisen erän notkahduksen jälkeen hyvin kolmanteen erään sisuuntunut Steelers ei hyvistä paikoista huolimatta saanut tehtyä enää kavennusmaaleja.

Koko ottelun pirteästi pelannut Kankare harmitteli toisen erän nukahduksia.

– Toinen erä oli se meidän musta hetki. Hukkasimme omat pelaajat liian monta kertaa, Kankare sanoi.

Maalistaan huolimatta Kankare ei ollut täysin tyytyväinen omaan suoritukseensa.

– Kyllä niitä maaleja olisi enemmän pitänyt tehdä, sen verran paljon oli paikkoja. Mutta tänään ei vaan pomppinut meille, Kankare jatkoi.

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen oli tappion jälkeen apeilla mielin. Etenkin toisen erän mahalasku harmitti kokenutta Järvistä.

– Tulimme otteluun hyvin, mutta puolustuspään notkahtaminen toisessa erässä ratkaisi tämän ottelun. Ja vain kaksi tehtyä maalia on liian vähän. Kun samaan aikaan päästää yhdeksän omiin, on vaikea voittaa salibandypeliä, Järvinen summasi.

– Mutta nyt käydään tämä peli joukkueen kanssa läpi. Tällainen ole hyväksyttävää, eikä tämä saa toistua, tai me emme voita yhtäkään peliä. Ensi sunnuntaina on kuitenkin uusi mahdollisuus taas ottaa se avausvoitto, Järvinen päätti. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic