Uutiset

Steelersin tyrmäävä avauserä vei sarjakärkeen

Hämeenlinnan Steelers palasi salibandyn Divarin kärkipaikalle kukistamalla Elenia-areenassa keravalaisen Blackbirdsin lukemin 14–8 (7–1, 4–3, 3–4), ja Ville Lastikka nousi pistepörssin kärkeen tehoin 16+10.

Voitto oli Steelersille seitsemän yhdeksästä pelistä ja edellisen kierroksen vierastappio SBS Wirmolle tuli kuitatuksi. Blackbirds puolestaan on jämähtänyt putoamisviivan alapuolelle.

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen oli todella tyytyväinen.

– Wirmo-pelin jälkeen kapteenisto otti joukkueen huomaansa. Kokeneet pelaajat ottivat hienosti isoa roolia sekä alkuviikon harjoituksissa että tänään pelissä. Tämä oli nimenomaan joukkueen iso voitto, Järvinen korosti.

– Liike-energia ja pelinopeus oli meillä avauserässä huikea sekä tiivis keskusta ja puolustus. Siinä pelin ratkaisu. Meillä oli erinomainen kaksikymmentä minuuttia ja ihan ymmärrettävää on, että sen jälkeen hieman repsahti.

Kakkosketju vei avauserää

Steelersin avauserä oli tyrmäävä. Ajassa 4.54 Samuli Hirvonen löi alkutahdit ja sen jälkeen yhdessätoista minuutissa taululla olivat lukemat 7–0.

Kakkosketju Nico Jonaeson (2+3), Ville Lastikka (2+3) ja Julius Aaltonen (0+1) takanaan puolustajat Tuomas Mikkola ja Otso Kakko (0+2) teki neljä komeaa osumaa. Avauserässä myös Timo Johansson (2+1) rankaisi ylivoimalla.

– Me pelattiin alusta asti kuten voittava joukkue pelaa. Oma ketjumme toimi taas hyvin. Helppo on pelata, kun tietää, missä kaverit liikkuvat. Toisen erän jälkeen jäin pois flunssan takia valmistautumaan lauantain peliin, totesi parhaana palkittu Jonaeson.

Otso Kakko pelasi kauden kolmannen Divaripelinsä.

– Olin jo kesällä harjoitusringissä ja alkukauden olen pelannut A-junioreissa ja kolmosdivarissa. Loukkaantumisten kautta pääsin mukaan. Kovaa peliähän tämä on, mutta hyvin pysyy mukana. Hyvältä tuntuu, kun pistetili tuli avattua. Edellisen pelin pelasin Ruotsalaisen Samin kanssa ja tänään Tuomaksen parina. Hyvin on sujunut molempien kanssa, 17-vuotias puolustajalupaus kertoi.

Ykkösketju vauhdissa

Steelersin kokoonpanoon palasi polvivamman jälkeen Iiro Nurminen (2+2) ja 24-vuotias kakkospalkittu hyökkääjä pelasi hyvän kauden avauspelinsä. Paikka löytyi ykkösketjusta Sami Saarisen (2+1) ja Aleksanteri Ihalaisen (1+0) kanssa.

– Hienolta tuntuu. Paljon onnistumisia tuli koko joukkueelle ja pelkkää hymyä tässä ollaan, Nurminen jutteli jo avauserän jälkeen.

Pistetili aukesi avauserän lopussa syötöllä Saarisen maaliin ja sama kaksikko jatkoi heti toisen erän ensimmäisessä vaihdossa. Erän puolivälissä Nurminen avasi myös maalitilinsä.

Päätöserässä koko pelin vahvasti töitä tehnyt Miiro Maunula palkittiin myös maalilla.

Toinen ja kolmas erä pelattiin enemmänkin kunniasta kuin sarjapisteistä ja myös vieraat saivat maalihanat auki.

Blackbirdsien tehot ovat alkukauden levänneet pääosin ykkösketjun harteilla ja erityisesti kaksikon Mikko Piippo–Jyri Laine. Avauserän kaksikko pysyi pimennossa ja toiseen erään vieraiden valmennus sekoitti ketjuja. Laine iski tehot 3+1 ja samoin Tommi Kokkonen. Piippo syötti kaksi osumaa.

– Ketju palavereissa puhuttiin Blackbirdsin tehomiehistä eli tavoitteena oli saada ykkösketjun tehot pois. Ekan erän se onnistui, mutta ei ihan koko peliä, Steelersin Järvinen kertoi.

Steelers jatkaa kotisalissaan heti lauantaina ja vastus kovenee, kun vastaan tulee sarjanelonen SB Welhot Kuopiosta. Vierailla on alla viime viikonlopulta kaksi kotivoittoa, joista toisessa Blackbirds kaatui maalein 9–4. (HäSa)

Asiasanat