Uutiset

Steelersin Ville Lastikka iski tuplahattutempun

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue avasi salibandyn EFT-turnauksensa Elenia-areenassa vahvasti kukistamalla Tšekin maalein 17–1 (7–0, 7–0, 3–1).

Tehomieheksi nousi Hämeenlinnan Steelersin Ville Lastikka (6+3), joka palkittiin myös parhaana pelaajana. Ensimmäinen hattutemppu oli valmis avauserässä 12 minuutissa, kun Suomi meni 5–0-johtoon, ja toinen ennen päätöserän puoliväliä.

– Hienoa oli pelata kotiyleisön edessä. Omiin tehoihini olen tietenkin erittäin tyytyväinen, mutta haluan korostaa koko ketjun osuutta. Tyhjiin sai laittaa palloja, kun kaverit pelasivat loistopaikkoja. Tämä ketju koottiin vasta leirillä, emme ole aiemmin pelanneet yhdessä, mutta hyvin toimi, Lastikka iloitsi.

– Parhaimmillaan nämä maaottelut ovat kovia ja vauhdikkaita pelejä. Tänään ei tosin ollut ihan niin fyysinen kamppailu. Normi tempo, alusta asti pidimme vauhtia.

Nuorukaiselle maaottelu oli kuudes ja aiemmissa viidessä pelissä ovat syntyneet tehot 3+1. Tämän syksyn sarjapeleissä Lastikka on iskenyt seitsemässä ottelussa tehot 14+7, ja hän johtaa miesten Divarin pistepörssiä.

Rasmus Kainulaiselle myös hattutemppu

Lammin Salibandyn Rasmus Kainulainen (3+2) oli ykkösketjun toinen laituri. Hän karvasi vahvasti ja rakensi tilaa ketjukavereilleen.

– Kiva oli pelata. Meillä on hyvä ketju ja hyvä fiilis. Etukäteen sovittiin, että karvataan kovaa ja minun pelityyliini se sopii hyvin, Kainulainen jutteli.

Ykkösketjun sentterinä uurasti Jyväskylän Happeen Eino Heinonen (1+2) ja takana puolustivat pääosan ottelua Happeen Eemil Ukkonen (0+4) ja joukkueen kapteeni TPS:n Olli Laine.

Päävalmentaja Heikki Luukkonen kiitteli koko ryhmäänsä hyvistä otteista.

– Ville täytti tonttinsa erinomaisesti ja koko ykkösviisikko oli hyvä, samoin koko joukkue. Vaikka peli ratkesi jo alussa, yritimme kehittää omaa peliämme. Nämä maaottelut ovat pojille harvinaista herkkua. Alla on hyvä valmistautuminen.

Suomen maalilla Santeri Pohjonen onnistui myös hyvin ja otti 33 torjuntaa. Toisessa erässä Suomi vei laukaukset vain 16-15. Nollapeli rikkoontui harmittavasti viimeisellä minuutilla.

Aaltonen ja Pentikäinen puolustustehtävissä

Steelersin Julius Aaltonen johti kolmosketjua, jossa laiturit Oskari Heikkilä (2+1) ja Juho Sorri (1+2) vastasivat tehoista. Hyvällä liikkeellä Aaltonen teki sekä tilaa että hoiti ansiokkaasti puolustusvastuuta.

– Sentterin rooli on enemmän puolustava, vaikka mies miestä vastaan pelattiin. Tämä oli ensimmäinen maaotteluni ja etukäteen hieman jännitti, mutta ei se peliä haitannut. Vauhtia oli ja hyvä tunnelma. Toivottavasti pääsen pelaamaan myös muissa peleissä, Aaltonen kertoi.

LaSBin Miikka Pentikäinen puolusti kakkosketjun takana, joka teki myös kolme maalia. Pentikäinen rakensi ketjun peliä ja käytti useamman kerran myös hyvää vetoaan.

– Eka maaottelumaali oli hakusessa, mutta se jäi vielä. Hienoa oli pelata, mutta meidän ketjulle jäi parannettavaa pallollisessa pelissä. Ja tehoja voisi tulla enemmän, Pentikäinen totesi.

Turnauksen avausottelussa Sveitsi yllätti ennakkosuosikki Ruotsin maalein 6–3 eli Suomen pelit kovenevat jatkossa. Suomi kohtaa lauantaina kello 13 Sveitsin ja sunnuntaina 15.30 Ruotsin. (HäSa)

Asiasanat