Uutiset

Steelersin voittoputki jatkuu

Hämeenlinnan Steelers jatkaa kolmen ottelun jälkeen puhtaalla pelillä salibandyn Divarissa. Lauantai-iltana teräsmiesten käsittelyssä pehmeni viime kauden päätteeksi liigasta pudonnut Loviisan Tor.

Ottelu alkoi samanlaisella huikealla päästä päähän pelaamisella, mitä Steelers on esittänyt kahdessa kauden aikaisemmassa ottelussaan. Yleisöä hemmoteltiin hienoilla syöttökuvioilla ja periksi antamattomalla taistelulla. Steelers siirtyi kerta toisensa jälkeen maalin johtoon, mutta Tor kuittasi yhtä monta kertaa pelin tasoihin.

Loviisalaiset lähtivät otteluun vain 13 kenttäpelaajalla. Sen olisi kaiken järjen mukaan pitänyt alkaa painaa pelaajien jaloissa jo toisen erän lopulla, mutta mitä vielä. Tor otti ottelussa kuskin paikan ja toiselle erätauolle siirryttiin vierailijoiden 5–4-johtoasemassa.

Lastikka ja Jonaeson

Reilut 800 katsojaa saivat hikoilla jälleen kerran ottelun viimeisille hetkille asti ennen lopullista ratkaisua. Ville Lastikka hassutteli ensin soolollaan Torin maalivahdin ja Steelersin 8–6-johtoon. Vierailijat tulivat vielä kerran maalin päähän. Lopulta Lastikka jatkoi mailataituruuttaan ja tarjoili kaksi maalia iskeneelle Nico Jonaesonille tyhjän maalin.

– Nico haki siinä maalissa hyvin takakulmalle. Sinne oli helppo laittaa syöttö. Se lähinnä tuntui hyvältä, kun koko pelin aikana minulla oli paljon paikkoja enkä saanut oikein mistään sisään. Sain sentään yhden tyrkättyä. Tietenkin johtoasemaan pääseminen tuntui hyvältä. Sen kautta kairattiin peli himaan, selvitti Lastikka rajua tuuletustaan tehtyään ottelun voittomaalin.

Lastikka löysi joukkueensa pelaamisesta myös asioita, joita pitää jatkossa terävöittää.

– Ei meidän oman pään pelaaminen ihan huikeaa ollut. Siinä on meillä vielä parannettavaa. Kauden mittaan pelaamisemme pitää mennä koko ajan eteenpäin. Sitä kautta jatkamme voittojen tiellä.

Steelersin muista maaleista ottelussa vastasivat Tuomas Mikkola, Jarno Mäkinen, Timo Johansson, Sami Ruotsalainen, Janne Ijäs ja Julius Aaltonen.

Välillä tunne vei

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen myönsi ottelun jälkeen, että peli ei ollut kotijoukkueen hanskassa koko ottelua.

– Vähän taas tunne vei meitä ensimmäisen ja toisen erän. Me uskoimme lopulta kuitenkin omaan pelitapaamme ja se tuotti tänään tulosta. Se on hieno joukkueen merkki, että tulemme aina takaa.

– Loviisa oli sarjan paras joukkue tähän mennessä, mitä on vastaan tullut, jakoi Järvinen ansaitusti kehuja myös vastustajalle. (HäSa)

Asiasanat