fbpx
Uutiset

Steen1 Orkestra nojaa räppinsä rokkiin

Jo pidempään kunnianhimoista indie-rockia vääntänyt hämeenlinnalaispumppu The Orkestra on vihdoin julkistanut hyvän aikaa muhineen loikkauksensa rap-musiikin puolelle. Tai ehkä on parempi puhua vain vakavasta syrjähypystä, sillä yhtye jatkaa myös itsenäisenä.

Joka tapauksessa Orkestran miehet yhdistävät voimansa kesäfestivaalikiertueella rankasti kantaaottavana räppärina tunnetun Seppo Lampelan eli Steen1:n kanssa. Luvassa on myös rap-levy-yhtiö Monspin julkaisema sinkku syksyllä ja täysipitkä levy vuodenvaihteen jälkeen.

The Orkestran solisti Jussi Mikkola myöntää, että moinen epäpyhä allianssi arvelutti aluksi.

– Onhan näissä cross-over-jutuissa aina riskejä. Helposti voi tulla rap-yleisöltä keskisormea ja painukaa v-ttuun toivotuksia, ja tietysti toisinpäin.

– Me ollaan kuitenkin tiukka livebändi ja Stenkan biiseissä on ennestään paljon bändisoittoa. Tutustuttiin, ja se skulasi heti. Haisteltiin sitten laajempaakin projektia, Mikkola muistelee.

Keikkamyyjä toi yhteen

Artistit löysivät toisensa yhteisen keikkamyyjän avustuksella. Orkestra ilmestyi kylmiltään Kouvolassa Steenin taustabändiksi syntymäpäiväkeikalle.

– Ilmeisesti oli jo etukäteen myyty olematonta bändiä muillekin keikoille, Jussi Mikkola hymyilee.

Enää kyse ei ole taustabändistä ja erillisestä keulakuvasta.

– Teemme bändilevyn ja samalla se on teemalevy, jolla on orwellilaisia kaikuja, Mikkola paljastaa.

– Työnjako on sellainen, että biisit tulevat meiltä ja Steen eli Kale meille sanoittaa ja sovittaa. Materiaalia on jo sen verran, että sinkkubiisi on helppo valita.

Mikkolan mukaan musiikki nojaa luonnollisesti enemmän rokin kuin räpin suuntaan.

– Meidän tyylistä musiikkia, johon Kale tuo twistiä tarttuvilla rap-koukuilla.

Vaikka keikkalavalla kemiat osuivat heti kohdalleen, biisinteossa on yhteistä linjaa haettu.

– Syvissä vesissä käytiin. Alkuun musiikillinen haitari kulki suurin piirtein Toolista Matti Nykäseen, mutta sitten ensimmäisen varsinaisen biisin valmistuttua tuli tunne, että nyt tärähti, mies kuvailee.

“Isot voimat takana”

Myös siviilissä miehillä on synkannut.

– Kale on henkeen ja vereen punkkari ja anarkisti. Meille hämeenlinnalaispojille hän on sellainen Irwin-tyyppinen hahmo, kansanrenttu. Se lämmittää, Mikkola nauraa.

Perjantaina kiertueen aloittavalla Suiston keikalla kuullaan vielä pääosin Steen1:n vanhoihin biiseihin perustuvaa soitantoa. Loppukesän Wanaja-festivaaleille Mikkola lupailee jo uusia biisejä livenä.

– Niitä on työstetty aika paljon Kalen studiolla Vallilassa. Levyn tuottaa todellinen alan huippunimi, mutta en voi vielä tämän mysteerisen henkilön nimeä kertoa. Isot voimat on kuitenkin takana! Mikkola väittää. (HäSa)

Ämyklubi Suistolla pe 25.5.: Steen1 Orkestra, Kippari Piippu & CSME ja dj Turengin Paska Usher.

Menot