Uutiset

Stefanie Andersin ratsasti voittoon gp-finaalin kenraalissa

Mitä tehdä, jos ennen kansallisen gp-sarjan finaalia ei järjestetä tarpeellista valmistavaa kilpailua? Hattel Riders -tallin Sanna ja Markus Backlund päättivät ottaa ohjat omiin käsiinsä ja viikonloppuna tallin toimitiloissa Janakkalassa järjestettiin esteratsastuksen seurakilpailut.

– Kilpailukalenterin rungossa oli käynyt lapsus, eikä näille main saatu järjestäjää kilpailulle. Neljä viikkoa tyhjää kilpailukalenterissa ennen kansallisten sarjojen finaaleja olisi ollut liian paljon. Mietimme sitten Sannan kanssa, miten oikein valmistautuisimme finaaleihin ja päätimme järjestää kenraalikilpailun itse, Markus Backlund kertoi.

Valmisteluaikaa tallilla oli vain noin kuukauden verran. Aluksi piti löytää kilpailulle sponsoreita. Myös kilpailuvarusteita piti hankkia, sillä tallilla ei ollut niitä omasta takaa.

– Ilahduttavan paljon ihmiset itse tarjoutuivat tukemaan tätä tärkeää tapahtumaa. Aikamoinen lista hoidettavia asioita tietysti oli. Kisoja edeltävänä päivänä teimme töitä noin viisitoista tuntia, Backlund sanoi.

Hattel Riders on järjestänyt esteratsastuskilpailut viimeksi noin kymmenen vuotta sitten. Suuri työmäärä mietitytti alkuun Backlundeja.

– Toisaalta, jos me emme uskaltaisi tehdä tällaista, niin miten joku muu uskaltaisi. Meillä on kuitenkin kaikki tarvittava tieto ja taito tällaisen kilpailun järjestämiseen.

Palkintorahoilla…uusi ratsastustakki

Lauantaina ja sunnuntaina käydyissä kilpailuissa oli lähtöjä yhteensä yli 300 ja luokkia pienemmistä aina 145 senttiin asti.

145-senttisten esteiden luokan voittajaksi ratsasti Kauniaisten Ratsastajien Stefanie Andersin hevosella Larosa III.

Kilon Ratsastuskerhon Marina Ehrnrooth oli toinen hevosella Valdina ja kolmanneksi sijoittui Lidrid-Teamin Pia Lidström hevosella Vjeloma S.H.

Andersin pokkasi voitostaan muhkean palkintopotin, 2000 euroa. Voittosummalle hän ei heti kilpailun jälkeen ollut päättänyt käyttökohdetta.

– Olin ihan unohtanut, että tässä oli niin isot rahat kyseessä! Olen harkinnut uuden ratsastustakin ostamista. Ehkä ostan sitten sellaisen, Andersin naurahti.

Andersin ratsasti radan kahdesti ilman virhepisteitä.

– Ensimmäisellä kerralla hevoseni hyppäsi varovaisesti ja teki hienoja hyppyjä. Toisella taas kolisi aika paljon. Kaikkiaan tämä oli todella hieno tapahtuma. Hyvä, että joku jaksaa järjestää tällaisia.

– Itselläni oli talvella puolen vuoden loma hevosista, kun valmistauduin pääsykokeisiin. Siksi oli hyvä päästä hyppäämään näin iso kisa ennen kansallisten sarjojen finaalia, Andersin sanoi.

Kotikenttä ei ollut etu

Hattel Ridersin omat ratsastajat eivät sijoittuneet 145 sentin luokassa. Wiseguylla ratsastanut Sanna Backlund joutui keskeyttämään kilpailun.

– Kun järjestää kotikisat, niin itse kilpailemiseen ei ehdi valmistautua kunnolla. Lisäksi tuttu ympäristö vaikuttaa hevosiin jonkin verran ja ne saattavat käyttäytyä eri lailla. Nämä ovat tietysti laihoja selityksiä, Backlund sanoi.

Hänen mukaansa talli saattaa järjestää lisää esteratsastuskilpailuja tulevaisuudessa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic