fbpx
Uutiset

Stockmann vetäytyy kokonaan Venäjältä – myy Pietarin-kauppakeskuksensa 171 miljoonalla eurolla

Stockmannin päivät Venäjällä ovat ohi, kun Nevsky Centre -kauppakeskukselle löytyi ostaja. Stockmannin omistamia tavarataloja on vielä Suomessa ja Baltian maissa.

Kauppaketju Stockmannin Venäjän-valloitus päättyy.

Yhtiö ilmoitti tiistaina myyvänsä viimeisen omistuksensa Venäjällä, kun se kauppasi Pietarissa sijaitsevan Nevsky Centre -kauppakeskuksensa.

Kauppakeskuksen ostaa PPF Real Estate -yhtiö 171 miljoonan euron kauppahinnalla. Kauppa sisältää Stockmannin venäläisen tytäryhtiön kaikki osakkeet, joten kaupan hyväksyminen tarkoittaa Stockmannin toiminnan loppumista Venäjällä.

Kaupan sinetöivät Venäjän kilpailuviranomaiset. Yhtiöt odottavat kaupan vahvistuvan vielä vuoden 2018 aikana.

Nevsky Centre lähes kahdeksanvuotias

Pietarin Nevsky Centre -kauppakeskus avautui marraskuussa 2010. Kauppakeskuksessa on tällä hetkellä 90 vuokralaista ja sen vuokrattava pinta-ala 46 000 neliömetriä. Kauppakeskus sijaitsee Pietarin ydinkeskustassa Neva-joen mutkassa.

Stockmannin mukaan Pietarin-kauppakeskuksen myynnistä jää verojen jälkeen 139 miljoonan euron positiivinen kassavirtavaikutus.

– Kauppa mahdollistaa Stockmannin täyden keskittymisen tavaratalokiinteistöjensä kehittämiseen Suomessa ja Baltiassa. Samalla myynti lisää taloudellista joustavuuttamme ja vähentää velkaa konsernin taseessa, sanoo Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen yhtiön tiedotteessa.

Tavaratalot myytiin halvalla

Stockmann oli jo vuonna 2016 myynyt tappiolliset tavaratalonsa Venäjällä vain viiden miljoonan euron kokonaishinnalla. Tavaratalot sijaitsivat pääosin Moskovassa, mutta yksi sijaitsi myös Nevsky Centressä ja yksi Jekaterinburgissa.

Stockmannin nimi on kuitenkin Venäjällä edelleen käytössä Venäjällä Reviva Holdings -yhtiön omistamissa tavarataloissa.

Vuoden 2017 kesällä yhtiöt sopivat nimen käyttöluvasta aina vuoteen 2023 saakka.

Menot