Uutiset

Strasbourg heräsi epävarmoihin tunnelmiin – ampujaa jahdataan, joulutorit pysyvät toistaiseksi kiinni

Strasbourgin asukkaat yrittävät palata normaaliin elämään tiistaisen ammuskelun jälkeen. Koulut ovat auki ja ihmiset ovat matkalla töihin. Joulutorit sen sijaan pysyvät toistaiseksi kiinni.
Joulutorit pidetään ainakin toistaiseksi kiinni Strasbourgissa. Muuten kaupungissa koetetaan palata normaaliin elämänmenoon. Kuva: PATRICK SEEGER

Julkinen liikenne on Strasbourgissa palannut aamulla raiteilleen ja keskustan kaduilla näkyy jälleen liikettä. Sisälläpysyttelykehotus on poistettu, mutta viranomaiset pyytävät ihmisiä pysymään varovaisina ulkona liikkuessaan ja seuraamaan tarkasti turvallisuusohjeita.

Strasbourgin uutiset hallitsevat medioita. Muun muassa Ranskan radio lähettää Strasbourgin tapahtumiin keskittyvää aamulähetystä.

Koulut ovat tapahtumista huolimatta tänään auki, ja ihmiset ovat matkalla töihin. Kaupunki vakuuttaa Strasbourgin olevan tänään tiukasti poliisien ja armeijan valvonnan alla.

Strasbourgilaisten tunnelma on kuitenkin epävarma, kunnes tekijä saadaan kiinni. Moni ei saanut yöllä nukuttua helikoptereiden ja hälytysajoneuvojen jatkuvien äänien vuoksi. Ampuja on edelleen vapaalla jalalla, ja häntä etsitään.

Yhtenä mahdollisuutena pidetään sitä, että ampuja olisi tällä hetkellä Saksassa tai pakenisi esimerkiksi Itävaltaa kohti.

Strasbourgiin saapunut Ranskan sisäministeri Christophe Castaner on varmistanut tiedot kolmesta kuolleesta ja kahdestatoista loukkaantuneesta.

Joulutorit ovat toistaiseksi kiinni. Myös ydinkeskustassa sijaitseva suomalainen joulutori on keskiviikkona kiinni. Joulutoreja pyörittävän Kalevala Spiritin Strasbourgissa olevat työntekijät viestittivät tiistaina illalla Lännen Medialle olevansa shokissa tapahtumista, eivätkä halunneet kommentoida tilannetta enempää.