fbpx
Uutiset

STTK: Hallituksen esitys antaa edellytykset keskeyttää työtaistelutoimet

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) torstaina antama esitys tyydytti myös STTK:n hallitusta.
STTK:n puheenjohtaja Antti Palola kertoi, että heidän mielestään Sipilän hallituksen torstainen esitys irtisanomislaista antaa edellytykset keskeyttää työtaistelutoimet.

STTK:n hallitus kävi perjantai-iltapäivän kokouksessaan perusteellisen keskustelun Sipilän hallituksen eilen antamasta kompromissiesityksestä irtisanomislaista, kertoi STTK:n puheenjohtaja Antti Palola kokouksen jälkeen.

– Esitys antaa edellytykset keskeyttää työtaistelutoimet, Palola totesi.

STTK esittää, kuten Akavakin, että irtisanomislain jatkovalmistelua käsiteltäisiin kolmikantaisesti eli yhdessä keskusjärjestöjen kanssa.

– Meidän kannaltamme se on hyvä. Voimme tuoda meidän näkemyksemme heti esiin, Palola sanoi.

Hän painotti myös, että Sipilän hallituksen esitys antoi edellytykset keskeyttää, ei lopettaa työtaistelutoimet. Liitot päättävät lopettamisesta itsenäisesti.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ssa on noin 505 000 jäsentä 16 jäsenliitosta.

Hallitus esitteli pääministeri Juha Sipilän (kesk.) johdolla muokatun version kohutusta irtisanomislaista keskusjärjestöjen SAK:n, STTK:n ja Akavan puheenjohtajille torstaina.

Keskusjärjestöjen hallitukset käsittelivät esitystä tämän päivän kokouksissaan.

Kompromissiehdotuksessaan hallitus on poistamassa yrityksen työntekijärajaukset kokonaan. Ehdotuksen mukaan irtisanomisperusteita arvioitaessa olisi otettava huomioon yrityksen työntekijämäärä sekä työnantajan ja työntekijän olosuhteet.

Hallitus esitti myös karenssiajan lyhentämistä nykyisestä 90 päivästä 60 päivään silloin, kun työnantaja on päättänyt työsuhteen työntekijästä johtuvasta syystä. Hallitus lupasi muuttaa myös aktiivimallia.

Menot