fbpx
Uutiset

STTK on valmis aloittamaan neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK on valmis aloittamaan uudelleen neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta ja hakemaan yhdessä hallituksen ja työnantajien kanssa keinoja, joilla pystytään vähentämään suomalaisen työn kustannuksia 5 prosentilla.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) asetti tämän tavoitteen niin sanotulle yhteiskuntasopimukselle. Neuvottelut sopimuksen saavuttamisesta katkesivat elokuussa tunnusteluvaiheessa.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola kertoo Lännen Medialle, että hänen johtamansa keskusjärjestö on valmis neuvotteluihin, joissa etsitään vaihtoehtoiset toimet hallituksen tiistaina julkistamille yksipuolisille keinoille.

– STTK on valmis palaamaan yhteiskuntasopimusneuvottelupöytään, jos hallitus sitä tarjoaa, Palola painottaa.

Palola toivoo yhteiskuntasopimusneuvotteluiden uudelleen aloittamista ja odottaa pääministeri Sipilältä esitystä asiasta.

Palola kertoo saaneensa kuluneen vuorokauden aikana hurjan määrän palautetta siitä, että hallitus aikoo pakottavalla lainsäädännöllä leikata työehtosopimuksiin sisällytettyjä vuorolisiä ja pyhätyökorvauksia. Lisäksi hallitus aikoo myös leikata merkittävällä tavalla sairastuvien ihmisten palkkoja.

Palola esittää nyt sitä, että hallitus peruisi rajut toimensa ja että Suomen talouden kurssin kääntämiseksi tarvittavat keinot löydettäisiin neuvottelupöydässä.

 

Asiasanat

Menot