Uutiset

Stubb veti kahvilan täyteen

-On se vaan melkoinen persoona ja puhuu täyttä asiaa! hehkuttavat ensimmäisten joukossa ulkoministeri Alexander Stubbia (kok.) jututtamaan ehtineet hämeenlinnalaiset Hely ja Raimo Ranta.

Keskiviikkona Hämeenlinnassa piipahtanut Stubb saa jakaa nimmareita Kauppakeskus Tavastilan kahvilan suulla tauotta tunnin ajan, joka hänelle on varattu avustajansa Sanni Grahn-Laasosen (kok.) vaalitilaisuuteen.

-Olisipa mun omissakin kampanjatilaisuuksissa näin paljon ihmisiä! Todella arvostan, että olette tulleet paikalle, Stubb kiittelee.

Suoraan Luxemburgista ulkoministereiden tapaamisesta Hämeenlinnaan kiirehtinyt Stubb aikoo keskittyä viimeiset päivät ennen vaaleja omaan vaalipiiriinsä Uudellemaalle. Hämeenlinna on hänen viimeinen etappinsa ennen sitä.

Salkkuja ei ole vielä jaettu

Keski-ikäinen rouva kiilaa ihmismuurin läpi Stubbin pakeille. Ulkoministeri huomaa kuitenkin yrityksen.

-Meillä on tässä jono, joten jos pienen hetken maltatte odottaa, niin keskustelemme yksi kerrallaan, Stubb opastaa kiilaajaa.

Eturivi alkaa tentata häntä eläkekysymyksistä, joihin kolme vuotta sitten ulkoministeriksi suoraan europarlamentista lähtenyt Stubb myöntää vasta viime aikoina kunnolla perehtyneensä.

-Taitettu indeksi alkaa mennä jo kuin vettä vaan, ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Stubb naurahtaa.

Hän kertoo, että 70 prosenttia kansan kysymyksistä vaalikentillä koskee kuitenkin ulkopolitiikkaa: Libyaa, Japania ja euroa. Unelmaduunissaan oleva mies jatkaisi kiireistä ministerinpestiään mielellään myös vaalien jälkeen.

-Luonnollisesti toivon, että ihmiset ovat tyytyväisiä työhöni ja äänestävät Jyrki Kataisen (kok.) pääministeriksi. Mutta ei tässä vielä mitään salkkuja jaeta, Stubb sanoo.

Presidenttiys on kaukainen asia

Reilu viikko sitten perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sai aikaiseksi Hämeenlinnan markkinoilla yleisöryntäyksen. Hämeenlinnalaisen Sari Raution (kok.) vaalipäällikkö Tapio Vekka (kok.) joutui tuolloin vastaamaan kysymykseen, ovatko muut puolueet kateellisia tilanteesta.

-Huomaatko, nyt meidän Alexilla on ympärillään ihan vastaava fanijoukko, Vekka toteaa nyt.

Eläkeläisten ja keski-ikäisten joukkoon on eksynyt myös pari nuorta miestä. 14-vuotias Aleksi Koskinen ja 15-vuotias Niko Päck kertovat tulleensa paikan päälle hyppytunnillaan ihan varta vasten Stubbia tapaamaan.

-Stubb puhuu suoraan ja selkeästi ja osaa monia eri kieliä. Ulkoministerinä hän myös tietää hyvin, mitä maailmalla tapahtuu, Koskinen ja Päck ylistävät tv:stä tuttua miestä.

Kännykkäkamerat vain räpsyvät, kun pojat pääsevät vuorollaan yhteiskuvaan ulkoministerin kanssa.

Mutta seisooko siinä mahdollisesti myös puolueen tuleva presidenttiehdokas? Stubb pudistelee päätään.

-En minä ole mihinkään ehdokasreserviin ilmoittautunut. Ehdokkaamme on toivon mukaan Sauli Niinistö, Stubb toteaa. (HäSa)