Uutiset

Stuk kouluttaa radonkorjaajia

Säteilyturvakeskus (Stuk) järjestää maaliskuussa radonkorjauskoulutuksen rakennusalan yrityksille, kiinteistöalan ammattilaisille sekä rakennus- ja terveysviranomaisille.

-Radonkorjauksiin perehtyneitä yrityksiä on vielä varsin vähän, vaikka kysyntä on kasvanut. Myös isännöitsijöiden ja huoltoyhtiöiden tulisi olla perillä radonasioista, sanoo Stukin Terveysriskit ja radonturvallisuus -laboratorion tutkija Tuomas Valmari.

Suomessa on lähes 60 000 asuntoa, joissa radonpitoisuuden vuosikeskiarvo ylittää vanhoille asunnoille asetetun enimmäisarvon 400 becquereliä kuutiometrissä. Kuitenkin vain noin 5000 asuntoon on tehty korjauksia radonpitoisuuden alentamiseksi.

Enimmäisarvon ylittäviä asuntoja ja työpaikkoja voi olla kaikkialla Suomessa, mutta suurin todennäköisyys niiden löytymiselle on Etelä-Suomen harjualueilla ja Pirkanmaalla.

Koulutus on osa sosiaali- ja terveysministeriön tukemaa Radontalkoot-kampanjaa. Korjauskoulutusten lisäksi talkoissa kannustetaan kuntien asukkaita mittaamaan asuntonsa radonpitoisuus. Päätavoitteena on radonin aiheuttamien keuhkosyöpien määrän vähentäminen.

Päivän kurssi järjestetään Helsingissä 22. maaliskuuta. Kurssi on maksuton ja sille otetaan rajoitettu määrä osallistujia. (HäSa)

Mainos