fbpx
Uutiset

SUEK:n raportti HJK–FC Inter -ottelun mahdollisesta vilpistä valmistui – Palloliitolla nyt kolme vaihtoehtoa

Interin Abdoulie Mansallyn otteet HJK-pelin loppuhetkillä herättivät epäilyksiä ottelumanipulaatiosta. Arkistokuva on Suomen cupin ottelusta Inter–TPS.

Veikkausliigaottelun HJK–FC Inter tulosmanipulaatioepäilyn tutkinta on edennyt siihen pisteeseen, että Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) on jättänyt oman raporttinsa asiasta Palloliitolle. Se tekee päätöksen mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Vaihtoehtoja on kolme:

1) Asia etenee Palloliiton kilpailutoiminnolta kurinpitolautakunnalle, joka langettaa rangaistuksen, jos liiton kilpailumääräyksiä katsotaan rikotun.

2) Palloliitto tekee asiasta tutkintapyynnön poliisille. Poliisi tutkii, onko asiassa tapahtunut rikos.

3) Riittävää näyttöä vilpistä ei löydy, eikä tapaus aiheuta jatkotoimenpiteitä.

Vaihtoehdot 1 ja 2 eivät ole toisensa poissulkevia, vaan on mahdollista, että asia etenee sekä Palloliiton kurinpitolautakunnalle että poliisille.

– Ne ovat sitten kaksi täysin erillistä prosessia ja päätöstä. Lainsäädäntö ja Palloliiton kilpailumääräykset eivät ole sisällöltään samoja, Palloliiton lakimies, kilpailutoiminnan johtaja Pekka Soini muistuttaa.

Muilta osin Palloliitto ei kommentoi keskeneräistä asiaa.

Epäilyissä on kyse 2. syyskuuta pelatusta ottelusta ja Interin gambialaispuolustaja Abdoulie Mansallyn toiminnasta etenkin pelin loppuhetkillä. Mansally teki useita henkilökohtaisia virheitä. Yksi niistä johti HJK-hyökkääjä Klaussin läpiajoon, josta syntyi 3–0-maali.

– Hankala tapaus. Ei voi sanoa sataprosenttisella varmuudella, että manipuloiduksi otteluksi, mutta manipulaation mahdollisuutta ei myöskään voi sulkea kokonaan pois. Riippuu, miten sitä tulkitaan. Yleisesti 50–50-tilanteessa tuomio yleensä epäillyn hyväksi eli tuomiota ei tule, SUEK:n tutkintapällikkö Jouko Ikonen totesi Seura-lehden haastattelussa.

Menot