Uutiset

Suhde oli tuhota Antti Tuiskun uran

"Levy-yhtiöstä sanottiin, etteivät he julkaise multa yhtään levyä ennen kuin tilanne ratkeaa."
Elämäkerran nimeltä Antti Tapani ovat kirjoittaneet toimittaja-kirjailija Anton Vanha-Majamaa ja toimittaja Antti Aro.

Poplaulaja Antti Tuisku on elänyt parrasvaloissa siitä lähtien, kun hän ponnahti julkisuuteen Idols-kilpailussa vuonna 2003.

Mediamyönteisestä asenteestaan huolimatta Tuisku on kuitenkin aina ollut tarkka yksityisyydestään. Torstaina julkaistussa elämäkerrassa laulaja avautuu syvästi henkilökohtaisista asioista, kuten koulukiusaamisesta ja läheisriippuvuudesta.

Suurin paljastus liittyy vaikeaan seurustelusuhteeseen, johon sisältyi manipulaatiota ja pahoinpitelyä. Tuisku ei tuo esille nimeä eikä entisen kumppaninsa sukupuolta, mutta kertoo muuten avoimesti emotionaalisesta pyörremyrskystä, joka oli tuhota hänen uransa.

 

Kirjassa hän kuvailee, kuinka levy-yhtiöstä yhtenä iltana soitettiin.

– He sanoivat, etteivät he julkaise multa yhtään levyä ennen kuin tämä tilanne ratkeaa. He sanoivat pelkäävänsä koko ajan puhelua siitä, että jotain ikävää on sattunut. He sanoivat mulle, että tän homman täytyy loppua, Tuisku kuvailee käännekohtaa kirjassa.

 

Elämäkerran nimeltä Antti Tapani on kirjoittanut toimittaja ja kirjailija Anton Vanha-Majamaa yhdessä toimittaja Antti Aron kanssa.

Kirja perustuu Tuiskun, tämän perheen, ystävien ja kollegoiden kanssa tehtyihin haastatteluihin. Kirjassa pikkutyttöjen rakastamasta pirteästä popparista piirtyy vähän vivahteikkaampi kuva, jossa on tummempi pohjasävy.

 

Elämäkerrassa käsitellään muun muassa Tuiskun kamppailua Idols-tuoteleimaa vastaan sekä tarvetta todistaa, ettei ole pelkkä tähdenlento.

19-vuotiaalle rovaniemeläiselle Siwan kassalle kolmas sija Suomen ensimmäisessä Idols-kilpailussa oli elämää mullistava tapahtuma.

Vauhdikkaan alku-uran jälkeen seurasi taantumavaihe. Vuosina 2004–2006 Tuisku teki viisi levyä, mutta keikat eivät vetäneet entiseen malliin.

Samaan aikaan suhderintamalla oli vaikeuksia, ja lopulta Tuisku päätyi ystävien patistamana terapiaan, jossa hän havahtui omaan läheisriippuvuuteensa.

 

Kirjassa puidaan myös tähden lapsuuden ja nuoruuden kokemuksia, ja sitä, miten ne ovat muokanneet häntä ihmisenä ja artistina.

Ala-asteella Tuisku joutui koulukiusatuksi. Kiusaaminen yltyi niin pahaksi, että Tuisku harkitsi luokan ja jopa koulun vaihtoa.

Ironista kyllä, ne ominaisuudet, joiden hän epäilee olleen kiusaamisen takana, ovat myös hänen menestyksensä taustalla.

– Mulle oli tärkeää olla kaikkien kaveri, ja ehkä olin vähän päällepäsmäri. Mut haluttiin hiljentää ja pienentää. Tykkäsin laulaa ja tanssia, ja muut piti sitä outona, hän kertoo kirjassa.

Viime vuoden lopussa Tuisku ilmoitti jäävänsä määrittelemättömän mittaiselle tauolle. Kirja vihjaa, että jos hän lopettaisi nyt, hän lopettaisi huipulla. STT

 

Idols-kilpailijasta Idols-tuomariksi

Antti Tapani Tuisku syntyi 27. helmikuuta 1984 Rovaniemellä.

Hän tuli tunnetuksi Idols-laulukilpailun ensimmäisenä kautena 2003, jolloin hän sijoittui kolmanneksi.

Esikoislevy Ensimmäinen julkaistiin vuonna 2004. Levy on myynyt tuplaplatinaa.

Tähän päivään mennessä Tuisku on tehnyt yhteensä kaksitoista levyä, joista viisi on myynyt platinaa, viisi kultaa. Tuorein levy Anatude julkaistiin 2017.

Yhteensä Tuiskun albumeita on myyty yli 300  000 kappaletta.

Laulaja on tehnyt töitä myös näyttelijänä. Vuonna 2008 hän esitti pääosaa Altar Boyz -musikaalissa Helsingin Aleksanterin teatterissa.

Vuonna 2016 Tuisku voitti Emma-gaalassa vuoden 2015 miessolisti-palkinnon. Hänen albuminsa En kommentoi palkittiin vuoden albumina ja vuoden pop-albumina.

Syksyllä 2017 Tuisku toimi päätuomarina Idolsissa.

Menot