Uutiset

Suisto on symppis leffateatterinakin

Tuoleja ja pöytiä tanssilattialle, videotykki sekä valkokangas. Siinä se on: Suisto-klubi on muuttunut elokuvateatteriksi. Klubilla vietettiin eilen kolmatta Leffasunnuntaita.

– Koska tykätään itse elokuvista, halutaan niitä myös näyttää ja tietysti saada ihmisiä sunnuntaina liikkeelle. Hämeenlinnassa ei ole elokuvia ravintoloissa näytetty, sanoo Suiston Ukri Kokkonen.

Maija ja Pentti Turusen houkutteli paikalle illan elokuva Akira Kurosawan Köyhän Pikajuna (1970).

– Pantiin 1970-luvulla elokuvakerho pystyyn. Silloin kaupungissa katsottiin Kurosawaa vähän useamminkin, muistelee Pentti Turunen.

Turusille leffakokemus Suistolla oli ensimmäinen.

– Tämä oli yllätys, mutta mikä jotta ei paikka elokuville sopisi. Hyvä, hyvä, mainiota!

Ohjelmistoon voi vaikuttaa

Leffailtoja varten Suisto-klubia hämärretään verhoilla, ja elokuvan puolivälissä pidetään lyhyt tauko, jolloin voi piipahtaa vaikka baarissa.

Kokkosen mukaan elokuvailloista on tullut hyvää palautetta. Toistaiseksi klubilla on nähty Kurosawan lisäksi Barry Levinsonin Wag The Dog (1997) ja Wim Wendersin Berliinin taivaan alla (1987). Tuleva ohjelmisto sisältää mm. Jim Jarmuschin Down by Lawn (1986), Michael Ciminon Kauriinmetsästäjän (1978) ja George Millerin Mad Maxin (1979).

Toistaiseksi elokuvat on valittu lähinnä Kokkosen ja Kristian Schmidtin ikiomilla kriteereillä, mutta jatkossa on tarkoitus panostaa harvoin nähtyihin klassikoihin sekä kuunnella asiakkaiden toiveita.

– Ihan kaikkea emme pysty näyttämään, sillä meillä on luvat vain tietyille studioille. Esimerkiksi suomalaisia jää tästä syystä pois, sanoo Kokkonen.

Otto Ansaharju tuli eilen Suistolle, koska hän harrastaa elokuvia ja ne ovat oivaa sunnuntain ajankulua. Klubi sopii hänen mielestään erinomaisesti myös tähän tarkoitukseen.

– En ole mikään Kurosawa-fani, mutta mielelläni tulen tänne jatkossakin. Vaikka mitä tahansa Tarantinoa katsomaan, ehdottaa Ansaharju.

Leffasunnuntait ovat maksuttomia ja pysyvät sellaisina jatkossakin.

– Joo, se on itsestään selvyys. Miksi karsia yleisöä lipunmyynnillä? ihmettelee Kokkonen. (HäSa)

Päivän lehti

5.6.2020