Uutiset

Sukari pohtii lähtöä politiikkaan

Liikemies Toivo Sukari harkitsee vakavissaan poliittista uraa.

– Mahdollisesti lähden mukaan politiikkaan ensi eduskuntavaaleissa. Olen sitä vakavasti harkinnut. Jokaisella yritykselläni on omat johtajansa, joten sikälikin se olisi mahdollista, Sukari kertoo Hämeen Sanomille.

Toisaalta häntä mietityttää, kuinka ihmiset ottaisivat vastaan hänen ehdokkuutensa.

– Vaalirahakohun jälkeen mediakohtelu oli aika rajua, enkä tiedä, miten minuun Turussa suhtaudutaan. Viime vuosi oli monessakin mielessä elämäni vaikein. Menestymisellä on hintansa, Sukari pohtii.

– Toisaalta miksei sitä yrittäisi? Olen minä muutakin hullua elämässäni tehnyt ja lyönyt päätäkin seinään, joten se ei olisi ensimmäinen kerta, hän naurahtaa.

Viime eduskuntavaaleissa Sukari sijoitti satoja tuhansia euroja poliitikkojen vaalikampanjoihin yhdessä muun muassa liikemies Kyösti Kakkosen kanssa. Tuki kanavoitui muun muassa Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen kautta etenkin keskustan ja kokoomuksen kärkipoliitikoille.

Asiasta nousi kohu, kun useimmat poliitikot jättivät ilmoittamatta KMS-tuen vaalirahoitusilmoituksissaan. Kohussa ryvettyivät myös liikemiehet, jotka ilmoittivat luopuvansa poliitikkojen tukemisesta. (HäSa)

Lue lisää sunnuntain Hämeen Sanomista

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic