fbpx
Uutiset

Sukellusvenemurhasta tuomitun tanskalaiskeksijä Madsenin elinkautinen pysyi voimassa

Tanskalainen oikeusistuin on päättänyt pitää voimassa keksijä Peter Madsenin elinkautisen tuomion toimittaja Kim Wallin murhasta. Päätös oli yksimielinen. Tuomari perusteli päätöstä sillä, että rikos oli poikkeuksellisen vakava.

Madsen, 47, tuomittiin huhtikuussa ruotsalaisen Wallin, 30, murhasta ja ruumiin paloittelemisesta. Hän murhasi Wallin kidutuksen päätteeksi viime vuoden elokuussa itse rakentamassaan sukellusveneessä, johon Wall oli tullut Madseniin kutsumana.

Madsen oli hakenut tuomion lyhentämistä valitustuomioistuimesta. Tuomioistuin ei lyhentänyt vankeusrangaistuksen pituutta, mutta teki muutoksia Madsenille tuomittuihin korvauksiin.

Madsen otti tuomion vastaan tyynesti.

Elinkautisvangit voivat Tanskassa pyytää pääsyä ehdonalaiseen vapauteen 12 vuoden jälkeen, mutta he istuvat yleensä noin 16 vuotta. Osa ei vapaudu koskaan.Madsenin tarina muuttui useastiWallin varsinaista kuolinsyytä ei saatu selville tutkimuksista huolimatta, mutta niissä kävi ilmi, että hänet oli sidottu ja osa vammoista ja haavoista oli syntynyt Wallin ollessa elossa.

Madsen myönsi paloitelleensa ruumiin ja heittäneensä ruumiinosat mereen. Hänen mukaansa Wallin kuolema oli kuitenkin tapaturmainen.

Jo alempi oikeusistuin piti Madsenin kertomaa epäuskottavana muun muassa siksi, että hän muutti tarinaansa tapahtumista useaan otteeseen poliisikuulustelujen ja oikeudenkäynnin aikana.

Ensin Madsen kertoi jättäneensä Wallin elossa rannalle, sitten tämän kuolleen sukellusveneen raskaan luukun iskusta päähän ja lopulta tukehtuneen myrkkykaasuihin. Asiantuntijat eivät löytäneet sukellusveneestä tai ruumiista todisteita teorioille.

Madsen ei myöskään antanut järkevää selitystä esimerkiksi matkalle varaamilleen veitselle, sahalle ja sitomistarvikkeille.

Asiasanat

Menot