Uutiset

Suklaamousse vie kielen mennessään

Kun valkuaisvaahto ja kermavaahto saavat kaverikseen tumman suklaan, on peli menetetty. Suklaamousse on herkkusuun suosikki, jota riittää pienikin määrä. Moussen voi halutessaan maustaa vaikkapa minttuliköörillä tai vaikkapa amaretolla.

Mousse on jo alun perin ma­keaa, joten maustamisessa kannattaa muistaa maltti.

Suklaavaahdon voi koristella suklaaraasteella tai keksimuruilla.

Suklaamousse

(4–6 hengelle)
170 g tummaa suklaata
3 munaa
2 dl kermaa

Sulata suklaa. Jätä parin palan verran suklaata koristelua varten.

Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.

Sekoita huoneenlämpöinen sulanut suklaa ja keltuaiset. Sekoita suklaan joukkoon kermavaahto ja halutessasi myös minttulikööri.

Lisää lopuksi varovasti käännellen myös valkuaisvaahto.

Annostele kulhoihin ja koristele suklaaraasteella.

Annamari Nurminen

Päivän lehti

19.1.2020