Uutiset

Suksi luistaa kesähelteilläkin

Erkki Yrjölä kiskoo villaiset säärystimet jalkaan ja karvahatun päähän. Suksien siteet naksahtavat kiinni ja Yrjölä lähtee sivakoimaan Kaurialan kentän rinnettä ylös. Kenttä kylpee heinäkuisessa auringossa, eikä lunta näy missään.

Yrjölä ei suinkaan vietä yhden miehen polttareita, vaan valmistautuu kaupunkimaratonin yhteydessä järjestettävää asfalttihiihtoa varten.

– En ole ratkaissut vielä, minkälainen voitelu on paras tällä reitillä. Se riippuu lämpötilastakin. Parolantiellä täytyy päästä etenemään liukuvasti, eli ihan täyttä pitoa ei uskalla laittaa, Yrjölä pohtii.

Yrjölä kertoo asfalttihiihto-idean muotoutuneen hiljalleen eräänä syysiltana.

– Aluksi ajattelin, että järjestetäänpä nakuhiihto, onhan tuolla Padasjoellakin ne nakujuoksut. Keittiöstä kuului heti palautetta, ettei minun vehkeillä kannata sellaiseen ryhtyä. Jäi vähän vaivaamaan, että tarkoittikohan se suksia.

Hyvänmielen hiihtoa
Asfalttihiihto päätettiin järjestää etenkin maratoonareiden tukijoukkojen iloksi ja leppoisaksi ohjelmaksi maratonin ohella.

– Kun maratoonarit katoavat ensimmäisen kulman taakse, jää urheilukentälle joukko ihmisiä toimettomana vartoamaan. Nyt heillekin on jotain mukavaa tekemistä, Yrjölä iloitsee.

Reilun kilometrin mittaisen urbaanihiihdon tuotot lahjoitetaan Tarmon junioritoiminnan hyväksi.

Erkki Yrjölä toivoo myös, että kaikki kaupunkilaiset jaksaisivat kannustaa maratoonareita, edes ohimennen.

– Tällaisissa kaupunkimaratoneissa oleellista on kilpailijoiden kannustaminen. Kun juoksija kuulee taputusta ja kannustushuutoja, niin kyllä siinä jaksaa jatkaa paremmin. (HäSa)

Kaupunkimaraton ja Kaupunkiuutisten juhlahiihto järjestetään lauantaina 16. heinäkuuta. Lähtö tapahtuu Kaurialan kentältä klo 15. Kympille lähtö klo 14.40.