Uutiset

Suloisen suuret muutoksen tuoksut

Nyt on valtakunnassa suuren urheilujuhlan tuntua. Ehdotuksia ja vaatimuksia tulee enemmän kuin entiselle immelle juhannustansseissa.

Kerrankin koko kansa on yhtenäisesti mieltä, että tarttis tehdä jotain. Mutta mieluiten ittelle kivaa.

On menossa trendikkäiden hankkeiden aika, kuten HyVäVeLi (Hyi, Vältetään Verojen Lisäykset), KehVeLi (Kehitystä Veroja Lisäämättä) sekä PaHaVeLi (Pahimmat Hajut Verot Listiämällä).

Mistään hankkeista tuskin jää hyvää makua suuhun, mutta tärkeintä on se, ettei sitä jää kenellekään eikä ainakaan suuhun.

Se on näiden hankkeiden kanssa vähän samaa kuin entinen mies hankki ja harkitsi eriöön menoaan, ja lähtikin, mutta liian myöhään.

Ei ole vaikea arvata, että palvelurakennetta kehitetään niin kauan, ettei kukaan saa enää mitään, paitsi ne joilla jo on ja jotka eivät palveluja tarvitse. Hukkahan meidäthän perii, jos verot nousevat 0,25 äyriä. Tai voivathan ne suurisuisia susia tai karhujakin olla, jotka perii. Pahinta on että perii.

Vapaaehtoisesti olisi ollut mukavampi antaa. Jos asiaa nyt toisaalta ajattelee niin ehdotus verotuksen muuttamisesta tasaveroksi, oli vallan loistava idea. Että kyllä jollain polla vielä pelaa ja ruutia riittää!

Koska tasavero on saanut huonon maineen, niin miksemme nimeäsi sitä tasa-arvoveroksi. Se olisi köyhänkin helpompi hyväksyä. Sitten tasataan kaikki verot niin moneen kertaan, ettei köyhyys enää orasta koskaan eikä missään.

Ja taas toiseen aiheeseen, vanhuksia hoidetaan liian vähin voimavaroin tai sitten vaurioin, hoitakoot jokainen itse itsensä. Aina niittenkin omaiset kitisee, kävisivät itse joskus vaihtamassa niiden vaipat ja katsomassa minkälaisesta jälkeä vanhustentalossa syntyy.

Annettaan mummoille vähän isommat tropit kerralla, niistä syntyy vähemmän jätettä, ja kyllä lystiä piisaa ja uni maittaa. Onhan sitä parempi kuolla ilonpisaroihin kuin ikävän kyyneleihin.

Leo Roivainen

valtuutettu (sit.)

Hattula

Uusimmat