Uutiset

Sumuvuori tutussa tilanteessa: ”Tuntuu tosi luontevalta palata”

Aikaisintaan tammikuussa kansanedustajan tehtävästä Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi siirtyvän Anni Sinnemäen (vihr.) tilalle on vihreiden kansanedustajaksi nousemassa eduskunnassa aiemminkin istunut Helsingin kaupunginvaltuutettu Johanna Sumuvuori. Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksesta tavoitettu Sumuvuori on toistamiseen hänelle tutussa tilanteessa.

– En ennakkoon ole tätä ehtinyt suunnitella, mutta olen aikaisemminkin ollut tässä samassa tilanteessa ja noussut varasijalta eduskuntaan. Jos valtakirjan saan,

edessä on todella tuttu työpaikka ja tutut kollegat. Tuntuu tosi luontevalta palata, mutta vielä en kuitenkaan pidä tätä varmana, Sumuvuori toteaa.

Sumuvuori on ehtinyt työskennellä kansanedustajana lähes viisi vuotta. Hän nousi Irina Krohnin tilalle varasijalta eduskuntaan elokuussa 2006. Seuraavan vuoden eduskuntavaaleissa Sumuvuori uusi paikkansa, kunnes jäi vihreiden ensimmäiselle varasijalle viime eduskuntavaaleissa.

Kansanedustajan tehtävässä Sumuvuori aloittaisi todennäköisesti tammikuussa. Sumuvuori on ehdolla myös tulevissa eduskuntavaaleissa.

– Vielä on hirveän vaikea mennä sanomaan, miten tämä vaikuttaa ensi vaaleihin, sillä seuraavissakin vaaleissa tulee olemaan kova kamppailu.

Vielä Sinnemäelle ei ole myönnetty virallista eroa kansanedustajan tehtävästä.

Asiasanat