Uutiset

Sunisen päivä päättyi keskeytykseen - Latvala nousi Italian MM-rallissa kolmanneksi

Helsinki/Alghero
08.06.2018, 20:52

Urheilu-uutiset

Suomen Teemu Sunisen rallipäivä Italian MM-kilpailussa päättyi synkästi. Hän ajoi ulos päivän viimeisellä, kilpailun yhdeksännellä erikoiskokeella.
Fordin Suninen oli kahdeksan erikoiskokeen jälkeen kokonaiskilpailussa neljäntenä. Hän oli voittanut runsaan 14 kilometrin mittaisen erikoiskokeen 8.
– Valitettavasti meidän oli ulosajon jälkeen keskeytettävä. Emme pystyneet jatkamaan pikataipaleen loppuun saakka, Suninen sanoi ewrc-results.comin mukaan.
Suninen ja hänen kartanlukijansa Mikko Markkula eivät loukkaantuneet ulosajossa. He aikovat jatkaa kilpailua huomenna niin sanotun superrallisäännön turvin.
Kilpailun kärkeen nousi toisena ajopäivänä Ranskan Ford-kuljettaja Sebastien Ogier. Toyotan Jari-Matti Latvala on kolmantena ja hänen tallikaverinsa Esapekka Lappi neljäntenä.
– Minulta hajosi autosta mikrofoni. Rynnistin lopussa kovaa, erikoiskokeen 9 voittanut Latvala kuvaili.
Kärkeä reilut 37 sekuntia jäljessä olevan Latvalan nousua kolmanneksi avitti paitsi Sunisen ulosajo, myös virolaisen Ott Tänakin Toyotan reistailu. Tänakilta jäi teknisten ongelmien takia yhdeksäs erikoiskoe kesken.
Latvalasta runsaan neljän sekunnin päässä oleva Lappi oli päiväänsä melko tyytyväinen, vaikka renkaiden pidon kanssa oli mutaisilla pätkillä ongelmia.
– Tein auton ripustukseen joitakin muutoksia, ja nyt tuntuu hyvältä, Lappi kertoi.

ewrc-results.com

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic