fbpx
Uutiset

Sunnuntai-illan leffa kertoo miehestä, joka muistaa Beatlesit

Eräänä päivänä outo maailmanlaajuinen sähkökatko pimentää koko planeetan elokuvassa Yesterday. Jack (Himesh Patel) törmää polkupyörällä linja-autoon. Kun Jack herää, hänelle selviää, että tapaus on hävittänyt maailmasta kaiken tiedon ja muistot The Beatles -yhtyeestä, ja hän itse on melkoisen pulman edessä. Elokuvan yhdessä roolissa on Lily James. Kuva: NBC Universal

Yesterday

TV5 klo 21.00

**** Maailmasta katkeaa hetkeksi sähköt. Sen seurauksena Jack Malikista tulee ainut, joka tuntee The Beatlesin laulut. Richard Curtis kirjoitti ja Danny Boyle ohjasi elokuvan, jonka katsojalta vaaditaan intoa akuankkamaiseen fantasiaan ja jossitteluun. Jack on opettaja ja osapäivämuusikko, jonka hengentuotteet eivät kiinnosta oikein ketään. Vastaanotto pomppaa toiseen ääripäähän, kun hän alkaa suoltaa ilmoille semmoisia tuntemattomia helmiä kuin Let it Be ja Here Comes the Sun.

Ajatukset maineesta ja rehellisyydestä eivät varsinaisesti yllätä, mutta innokas ja välitön Himesh Patel saa katsojan puolelleen. Lauluihin hän heittäytyy niin, että Jackia ei tee mieli kutsua varkaaksi, vaan artistiksi. Ed Sheeran lähti leikkiin mukaan. (Britannia/USA 2019)

Roskakuskit

Fox klo 21.00

** Charlie Sheenin ja Emilio Estevezin isä Martin Sheen oli roskakuski Terence Malickin klassikossa Julma maa (1973). Emilion ohjaama komedia ei ole yhtä ikimuistoinen.

Jännän äärelle päästään, kun jätehuollon rymistelijät löytävät roskiksesta murhatun poliitikon. (USA 1990)

Ryöstö

TV2 klo 21.00

** Tämäkö on se sama David Mamet, joka kieputti huijauskuviota Pelin hengessä (1987) tai kirjoitti tikarinterävää dialogia Murharyhmään (1991)? Ryöstö on eilispäiväistä köröttelyä, jonka rinnalla joku Pappa-Tunturilla ajeleva Vilho olisi Marvel-leffan supersankari. Kokenut mestarivaras porukoineen puuhaa sitä kuuluisaa ”viimeistä keikkaa”. Sen kunniaksi vaihdetaan huippusalaisia elkeitä ja lippalakkimerkkejä. Hyvä, ettei savumerkkejäkin. Nuotiopuut olisi voinut pilkkoa suoraan tästä kiikkutuolijännäristä. Velmut ja karismaattiset Gene Hackman, Danny DeVito, Delroy Lindo ja Sam Rockwell joutuvat tulkitsemaan pelkkiä ihmiskuoria. (USA 2001)

Menot