Uutiset

Sunnuntainen juttu Rinkelinmäeltä

Juuri Hämeenlinnaan muuttaneena haluan imeä uuden kotikaupunkini tunnelmaa aktiivisesti myös paikallisesta sanomalehdestä. Vaikka katson lehteä vielä vähän ulkopuolisin silmin niin sen verran tuntui oudolta sunnuntain juttu Rinkelimäeltä, että kirvoitti kirjoittamaan.

Mielestäni voimakas oman paikkakunnan nosto ja sen identiteetin kannalta tärkeiden jääkiekkoympyröiden nostaminen paikkakunnan omassa lehdessä on hyvä juttu. Mutta, näin läpitunkeva ja epäuskottava asenteellisuus tuntuu aika ihmeelliseltä. Eivät kai hämeenlinnalaiset ja kovimmatkaan HPK-fanit voi uskoa että Jokerit kuitenkaan olisi kaiken pahan alku ja juuri?

On tietenkin tosi surullista että hallipäällikön lapsenlapset kärsivät, kun paappa joutuu olemaan töissä ihan ilman omaa syytään.

Vandalismia tapahtuu oikeassa elämässä täällä meillä Suomessa, ulkomaista puhumattakaan tunteita tunteita herättävässä urheilussa.

Se kuitenkin on hienoa, että Helsingin punaisen joukkueen kannattajat saavat puhtoiset paperit hyvästä fanikulttuuristaan – ai niin mutta eihän se ole uskottavaa sekään.

Olin muuten poikani kanssa perjantaina kyseisessä matsissa Rinkelimäen urheilupyhätössä (aivan eri katsomossa kuin B1) ja täytyy sanoa, että tunnelma ei ollut lähelläkään sitä mitä odotimme tässä kuuluisassa vierasjoukkueiden syvästi inhoamassa hallissa. HPK pelasi aivan erinomaisesti mutta ei se minusta minään mielettömänä hurmoksena yleisössä näkynyt.

Ja että ei jäisi epäselväksi niin en todellakaan kannata tätä hauskanpidon sijasta harrastettua ”päämäärätietoista tuhoamista”. Ja toki lasku pitää lähettää oikeaan osoitteeseen.

Ensi syksyä odotellessa

Hämeenlinna

Päivän lehti

26.5.2020