fbpx
Uutiset

Sunny Car Centerin toteutuminen alkaa varmistua

Tasan puolet Hämeenlinnaan suunnitellun autokaupan suurkeskuksen Sunny Car Centerin tiloista on vuokrattu tai vuokraamisesta on tehty aiesopimus. Kun tiloista 60 prosenttiin on löydetty vuokralaiset, alkaa keskuksen rakentaminen. Suunnittelu vie 4-5 kuukautta, joten rakennustyön alkamisajankohta on kuluvan vuoden marraskuu.

Toimitusjohtaja Markku Ritaluoma kertoo, että vuokrasopimukset on allekirjoitettu 33 000 neliöstä. 16 000 neliöstä on tehty aiesopimukset ja niiden osalta vuokrasopimukset kirjoitetaan 30.6.

– Käänne tapahtui puolitoista viikkoa sitten ja sopimukset allekirjoitettiin viikko sitten. Esittelimme hankkeen tilannetta maanantai-iltana Hämeenlinnan kaupunginhallitukselle.

– Järjestämme hämeenlinnalaisille autokauppiaille Verkatehtaalla isot yrityspäivät ja toivotamme heidät tervetulleiksi yhteistyökumppaneiksemme, Ritaluoma sanoo.

– Ulkopuolisia autokauppiaita on tähän mennessä tulossa kolme. He vuokraavat yhteensä noin 11 000 neliötä. Sunny Car Center on saanut kolmen automerkin edustuksen, Ritaluoma kertoo. Niitä hoitamaan tulevat täysin ulkopuoliset autokauppiaat.

Ekorakenteilla painetaan hoitovastike alas

Hänen mukaansa vuokratilojen hoitovastike on tällä hetkellä 2,5 euroa neliöltä, mikä on liiketilalle erityisen halpa.

Tähän päästään Ritaluoman mukaan muun muassa uudenlaisella biopolttoainetta käyttävällä Neste Oilin ja Siemensin yhdessä kehittämällä turbiinivoimalalla, jolla jättimäinen rakennus lämmitetään, kesällä viilennetään ja jolla tuotetaan sen tarvitsema sähkö.

Talon yhteyteen tulevat aurinkopaneelit toimittaa Siemens. Niiden tuottamaa energiaa tarjotaan mm. sähköautojen lataamiseen.

Nesteen kanssa keskustellaan myös poikkeuksellisen suuren jakeluaseman rakentamisesta keskuksen yhteyteen.

Rakennus tehdään puusta. Stora Enso toimittaa puuelementit, muun muassa koko rakennuksen 5,1 hehtaarin suuruisen katon. Siitä tulee Suomen suurin puuelementtikate, toiseksi suurin on parin hehtaarin kokoinen myymälähallin katto.

– Stora Ensolle tämä hanke on merkittävä kehittämiskohde ja meille suuri tuki, Ritaluoma sanoo.

Sunny Car Centerin energia- ja rakenneratkaisua Markku Ritaluoma sanoo Euroopan mittakaavassa uudeksi hankkeeksi. (HäSa)

Menot