Uutiset

Suntio uskoo nähneensä Neitsyt Marian

Hämeenlinnalainen suntio Timo Jauhola uskoo, että Neitsyt Maria ilmestyi hänelle navetan seinässä. Outo tapaus sattui viime tiistaina, kun mies oli palaamassa moottoripyöräajelulta.

-Kissa lähti karkuun kuin sähköiskun saaneena. Hain kiireesti kameran ja onnistuin saamaan ilmiöstä kaksi kuvaa. Muissa ottamissani kuvissa näkyy vain navetan seinää, vaikka näin kuvion paljaalla silmällä, kertoo Jauhola.

Maria-kuvio näkyi kaikkiaan kahden tunnin ajan. Sinä aikana se liikkui seinässä yläviistoon noin 10 metrin matkan.

Maria-hahmon sylissä oleva lapsi oli seinästä irrallaan noin 15 sentin verran, joten kuva näytti suntion mukaan kolmiulotteiselta hologrammilta.


Kuvaan liittyi myös ääntä

Kuvio loisti Jauholan mukaan vihreänsiniharmaana vielä kello 23 aikaan illalla. Mies sanoo kuulleensa myös erikoista ääntä.

-Aivan kuin joku matalaääninen nuori nainen olisi puhunut vaimeasti. Se oli kieltä, jota en ymmärtänyt ja tuli ikään kuin suoraan kuvasta.

Jauhola tietää, että leimautuu asian takia monien silmissä hulluksi. Kuva on kuitenkin yhä kamerassa, eikä sitä ole millään lailla manipuloitu.

Mies on yrittänyt kuitenkin saada ilmiöön selitystä tutuilta papeilta.

-He eivät ole vastanneet viesteihini. Tiedän kuitenkin mitä näin ja koin. Uskon, että merkille löytyy vielä selitys, toteaa Jauhola.


Nähtiin sitä saunatonttujakin

Uskontotieteilijä, filosofi Matti Kamppinen Turun yliopistosta pitää Marian näkemistä puhtaana näkö- ja kuulohallusinaationa. Kun mieli on tarpeeksi virittynyt, voi nähdä asioita, joita haluaa nähdä.

-Kyllähän suomalaiset näkivät entisaikaan vaikka mitä sauna- ja kotitonttuja. Se johtui siitä, että kun niiden näkemiseen uskottiin, niitä myös nähtiin.

Kamppinen muistuttaa, että kristinuskossa on pitkät perinteet erilaisten merkkien näkemisessä. Myös katolisessa traditiossa merkit ovat laajalti tunnettuja.

Marian ja lapsen näkeminen voi uskontotieteilijän mukaan johtua myös niin sanotusta antropomorfismista. Siinä henkilö näkee ihmiselle tyypillisiä piirteitä elottomissa asioissa.

Viime vuosina lehdissä on julkaistu viljalti juttuja siitä, kuinka esimerkiksi Neitsyt Maria on ilmestynyt milloin paahtoleipään, milloin perunalastuun.

-Jotkut voivat nähdä ihmishahmoja vaikka puitten lehvissä tai oksissa. Vain pieni vinkki riittää siihen, että ihminen näkee vaikkapa uskonnolle keskeisiä hahmoja.

Neitsyt Marian ilmestymisestä kertoi ensimmäisenä Kotimaa-lehti. (HäSa)

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic