Uutiset

Suomalainen ja Topinoja valitsivat Härmän

Hämeenlinnalaisen miesten jalkapalloilun lippulaiva on nyt Härmä.

Se ei saa paikallisvastustajaa Kolmoseen. FC Hämeenlinna nimittäin luopuu Kolmosen paikastaan. Vuonna 1991 perustettu FC Hämeenlinna pitää tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa se kertoo kilpailutoimintansa lopettamisesta.

Vielä kymmenen vuotta sitten FC Hämeenlinna pelasi liigassa. Sen jälkeen seura tahkosi monta kautta Ykkösessä. Kakkosesta FC Hämeenlinna putosi viime kauden päätteeksi Kolmoseen.

Sääksjärven Loiske saa FC Hämeenlinnan paikan Tampereen piirin Kolmosessa.

Härmän asiat ovat kunnossa. Se on vahvistunut viime kaudesta merkittävästi. FC Hämeenlinnan edellisten kausien avainpelaajiin kuuluneet Jere Suomalainen ja Aleksi Topinoja ovat liittyneet Härmään. Hakan A-juniorien SM-sarjan joukkueesta Härmä sai Kim Lingmanin. Jo aikaisemmin Härmään on tullut Roope Koikkalainen, joka on aiemmin pelannut Kolmosta Savonlinnan Työväen Palloseuran puolesta.

Härmän valmentaja Juha Jakobsson oli uusista vahvistuksista mielissään.

– Meillä kävi hyvä tuuri. Emme hankkineet Suomalaista ja Topinojaa, vaan pojat tulivat itse meille. He ovat täsmähankintoja, oikeita pelaajia oikeille paikoille. Huikeita pelaajia saimme, Jakobsson suitsutti.

Innokkuuttaan uusista ympyröistä vakuuttavat myös Suomalainen, 24, ja Topinoja, 21.

– Hyvin mielin siirryn Härmään. Muualtakin tuli tarjouksia, Suomalainen sanoo.

– Härmä oli aika helppo valinta, tuumaa puolestaan Topinoja.

Kummallakin Härmän vihreä pelipaita on tuttu. Suomalainen on pelannut Härmässä kahdenkin kauden aikana ja vuonna 2009 hän oli jopa seuran maalikuningas, vaikka ei pelannut kuin noin puolet peleistä. Myös Topinoja on piipahtanut FC Hämeenlinnan kausinaan pari kertaa lainassa Härmässä.

Härmän uudet miehet eivät aio jäähdytellä pitkään Kolmosessa.

– Aina ylöspäin yritetään, Topinoja vakuuttaa ja Suomalainen pistää vielä paremmaksi.

– Minä en ainakaan aio pelata Kolmosen tasolla pitkään. Kyllä Hämeenlinnassa on oltava ainakin Kakkosen joukkue.

Johdolla jalat maassa

Härmän johto ei puhu vielä mitään Kakkosesta. Joukkueen managerin Petri Kestin ja seuran puheenjohtajan Harri Uschanovin mukaan pelaajien ja valmentajien tehtävä on asettaa kauden tavoitteet. Ja niiden asettamisen aika tulee, kun päästään kevääseen.

Kesti ei halua ottaa kantaa FC Hämeenlinnan tilanteeseen.

– On kuitenkin sääli, ettei Kolmosessa ole paikallisotteluita. Ne olisivat olleet kesän kerma ja varmasti vetäneet yleisöäkin.

– Toivottavasti kuitenkin Hämeenlinnasta saataisiin jokin joukkue nostettua Kakkoseen. Meillähän siihen nyt on tietysti lähin tilaisuus, Kesti pohtii.

Hänen mukaansa Härmä saa jalkeille aika puhtaasti hämeenlinnalaisen joukkueen.

– Oman kylän pojista joukkue melkein kokonaan kootaan. Porukka harjoittelee hyvin. Pelaajille on järjestetty mahdollisuus viiteen viikottaiseen harjoitukseen, joista kolme on pallollista treeniä. Aika hyvin kaverit ovat olleet kaikissa harjoituksissa mukana.

Härmän pelaajaringissä on tällä hetkellä 22 pelaajaa.

– Joni Lindrooskin on vuoden tauon jälkeen taas mukana. Tatu Mäkelä vetää myös nyt täysillä, Kesti iloitsee.

Talous kunnossa

Härmällä on viisi joukkuetta jalkapallossa (edustusjoukkueen lisäksi naisten Ykkösen joukkue, A-poikien joukkue, B-tyttöjen joukkue ja miesten kakkosjoukkue), futsalissa kaksi SM-mitalia jo saavuttanut nuorten joukkue ja 4. divisioonassa pelaava salibandyjoukkue.

– Meillä alkaa olla jo aika iso seura. Jalkapallon lisenssipelaajiakin on toistasataa, Uschanov kertoo.

Härmän talous on Uschanovin mukaan kunnossa.

– Taloushan määrää kaiken ja se edellä me menemme. Kulut on pidettävä kurissa. Kieltämättä kova työ on saada budjetti kasaan. Velkaa Härmällä ei ole, eikä sitä tule, puheenjohtaja vakuuttaa.

Härmä on myös avannut toimiston Hämeentie 4:ssä. Siellä työskentelee Härmän uusi seurasihteeri Leena Lindroos. (HäSa)

Asiasanat