fbpx
Uutiset

Suomalainen johtamaan Punaisen Ristin kansainvälistä operaatiota Indonesian tuhoalueille

Suomen Punaisen Ristin (SPR) kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Andreas von Weissenberg lähtee johtamaan Punaisen Ristin kansainvälistä operaatiota Indonesian tuhoalueille. SPR ilmoitti asiasta keskiviikkona.

SPR lähettää lisäksi yhdessä Tanskan Punaisen Ristin kanssa Indonesiaan logistiikkayksikön, jonka mukana matkaa neljä suomalaista avustustyöntekijää. Yksikön tehtävänä on organisoida Sulawesiin saapuva apu, sen kuljetus ja varastointi.

Indonesian Punaisen Ristin pelastustyöntekijät ovat kertoneet edenneensä keskiviikkona alueille, joihin ei ole aiemmin päästy. He ovat kertoneet kokonaisista kylistä, jotka ovat täysin tuhoutuneet. Esimerkiksi Petobon 500 asukkaan kylää ei pelastustyöntekijöiden mukaan käytännössä enää ole olemassa.Raunioihin hautautuneiden uhrien aika käymässä vähiinIndonesian maanjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin uhrimäärä Sulawesin saarella nousi keskiviikkona jo yli 1 400:aan, kertoivat viranomaiset. Samaan aikaan pelastajat taistelivat aikaa vastaan löytääkseen raunioista vielä uhreja elossa.

Pelastajien mukaan ehdoton takaraja eloonjääneiden löytämiseen on perjantai, jolloin katastrofista on kulunut viikko.

YK:n mukaan ainakin 200 000 ihmistä, heidän joukossaan kymmeniätuhansia lapsia, tarvitsee välitöntä hätäapua. Vajaat 70 000 kotia on tuhoutunut ja sairaalat ovat ääriään myöten täynnä potilaita.

Epätoivoiset ihmiset ovat ryöstelleet kauppoja, ja poliisi on karkottanut väkijoukkoja kyynelkaasulla ja varoituslaukauksilla. Viranomaiset ovat uhanneet, että jos ryöstely jatkuu, poliisit alkavat ampua kohti.

Asiasanat

Menot