Uutiset

Suomalainen maito on huippulaatua

Tupalan tilalla Hämeenlinnassa on 16 viimeisen vuoden ajan onnistuttu tuottamaan yhtäjaksoisesti laadultaan parhainta maitoa.

– Siisteydestä ja puhtaudesta se lähtee. Toki jalostuksellakin on oma osuutensa, mutta pyrimme pitämään parret puhtaina ja pyyhimme lehmien utareet ennen jokaista lypsyä, Anja Tupala sanoo.

Pohjoismaisen maitolaadun komitean Nordic Dairy Association’s Committee for Milk Qualityn keräämien tilastojen mukaan Suomessa tuotetaan pohjoismaiden toiseksi puhtainta raakamaitoa. Vain Norjassa raakamaidon bakteeri- ja soluarvot ovat vielä Suomeakin paremmat.

Miksi Suomessa osataan tuottaa niin hyvälaatuista maitoa?

– Meillä on pitkäjänteinen laadunseuranta, maitohygieniasta säädetään laissa ja lisäksi tuottajille maksettava hinta perustuu maidon laatuun, vastaa Suomen Maitohygienialiiton toiminnanjohtaja Vuokko Puurula. (HäSa)

Lue aiheesta lisää lauantain Hämeen Sanomista.

Päivän lehti

18.1.2020