Uutiset

Suomalainen myi ennätys­kalliin talon

Suomalainen kiinteistönvälittäjä Katia Wallin De Los Reyes myi ennätyskalliin talon Kalifornian Beverly Hillsistä. Unelmalukaali kaupattiin kovan tarjouskilpailun jälkeen 70 miljoonalla dollarilla ruotsalaiselle pelimiljardöörille Markus Perssonille.

Kohdetta hamusivat myös muun muassa musiikkialan tähdet Jay Z ja Beyoncé.

Yli 2 000 neliömetrin, kahdeksan makuuhuoneen ja 15 kylpyhuoneen talosta on komeat näkymät niin kaupunkiin, vuorille kuin merellekin. Talon aiempi omistaja oli kiinteistöpohatta Bruce Makowsky.

Luksusasuntojen markkinat kasvussa

Luksusasuntoihin keskittyneellä John Aaroe Groupilla työskentelevä Wallin De Los Reyes on toiminut kiinteistönvälittäjänä Los Angelesin alueella 20 vuotta. Pohjoismaisen taustansa vuoksi hän on erikoistunut erityisesti skandinaavisiin asiakkaisiin. Kaliforniassa on vahva skandinaavinen yhteisö.

Yhtiön mukaan luksusasuntomarkkina on ollut viime vuodet voimakkaassa kasvussa, ja kansainvälisten asiakkaiden rooli on jatkuvasti lisääntynyt.

Casey & Sayren tiedotteessa Wallin De Los Reyes iloitsee Perssonin jättihankinnasta mutta vakuuttaa innostuvansa yhtä paljon 300 000 dollarin kuin 70 miljoonan dollarin talokaupasta.

– Antoisinta on nähdä onnellinen asiakas.

Tukholmalainen Markus Persson, 35, rikastui myymällä viime syyskuussa peliyhtiönsä Mojangin Microsoftille 2,5 miljardilla dollarilla. Samalla hänestä tuli yksi maailman nuorimmista miljardööreistä.

Persson on luonut muun muassa Minecraft-hiekkalaatikkopelin, jota on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta. Hänet tunnetaan pelipiireissä lempinimellä ”Notch”.

Kiinteistönvälittäjä Katia Wallin De Los Reyes on parhaillaan Suomessa. (LM–HäSa)

Asiasanat