fbpx
Uutiset

Suomalainen tietoturvayhtiö vie osaamista ulkomaille

Suomalainen tietoturvayhtiö Silverskin vie tietoturvaosaamista ulkomaille. Silverskin kertoo avaavansa Etelä-Afrikan Johannesburgiin ja Kapkaupunkiin tietoturvallisuusalan koulutusohjelmat yhteistyössä Etelä-Afrikan hallituksen tietoturvaviranomaisten kanssa.

Alkuvaiheessa akatemiassa koulutetaan 2 000 henkilöä maassa rehottavan kyberrikollisuuden torjuntaan ja ennaltaehkäisyyn. Koulutusta tarjotaan viranomaistahoille ja muun muassa yritysten johtohenkilöille kyberrikollisuuden torjuntaan ja ennaltaehkäisyyn.

Koulutuksella kehitetään muun muassa poliisin rikostutkintamenetelmiä.

– Kysymyksessä on miljoonien eurojen arvoinen koulutushanke. Kyberrikollisuus suorastaan kukoistaa Etelä-Afrikassa ja on volyymiltaan valtavaa. Ainoa mahdollisuus muuttaa turvallisuustilanne paremmaksi on kouluttaa Etelä-Afrikkaan omia kyberrikollisuuden torjunnan asiantuntijoita, kertoo Silverskinin toimitusjohtaja Tapio Nissilä tiedotteessa.

Tietoturva-alan arvioidaan kasvavan nopeimmin tällä hetkellä Afrikassa ja Aasiassa.

– Tie Afrikassa menestymiseen on pitkäjänteinen luottamuksen rakentaminen. Se syntyy parhaiten kouluttamalla paikallisia ihmisiä. Pelkästään Etelä-Afrikan koulutusmarkkina on kymmeniä miljoonia suurempi kuin Euroopan. Eteläafrikkalaiset ministerit ovat tähdentäneet meille, kuinka koulutusohjelman kautta syntyy mahdollisuuksia lisätä muita vientipalveluita kun luottamus yhteiskuntaan on rakennettu, Nissilä kertoo.

 

Asiasanat

Menot

Uusimmat