Uutiset

Suomalaiset eivät ole tyhmiä

Kansanedustaja Oras Tynkkynen(vihr.) ehdotti hiljan kansanäänestyksen järjestämista ydinvoimasta. Jouko Ahonen, paperityöläisten puheenjohtaja vastusti sitä tokaisemalla, pitäisikö kysyä ihmisiltä, jotka eivät osaa polkupyörästä dynamoa vaihtaa.

Merkillistä puhetta. Meidän tavisten, rivikansalaisten, äänet kelpaavat kuitenkin silloin, kun valitsemme uusia tai vanhoja, fiksuja edustajia eduskuntaan tai merkittävien järjestöjen johtoon. Se ei todellakaan ole niin helppo tehtävä kuin vastata yhteen kysymykseen kyllä tai ei.

Teollisuus vaatii lisää ydinvoimaa perustellen kasvavaa sähkön tarvettaan. Mitä tarvetta, kun suuret teollisuusyritykset pakenevat kilvan maasta? Sitä pakoa on Jouko Ahonenkin edistänyt muutama vuosi sitten paperityöläisten työnseisauksella jäsenistön parempien etujen puolesta.

Kööpenhaminan kokous oli fiasko. Paljon kauniita puheita, sitä suurempia lupauksia mutta niin vähäisiä tekoja. Talouden huimassa kiidossa olimme niin huolissamme ilmastonmuutoksesta.

Mutta nyt, kun ryvemme lamassa, ydinvoima on ykkösasia. Saasteetontako sähköä hinnalla millä hyvänsä. Rakennetaan nyt ensin se viides ydinvoimalakin valmiiksi. Eikös sen jo nyt pitäisi olla valmis? Ja mitä se on tähän mennessä maksanut?

Sama raha kun olisi myönnetty uusiutuvien energialähteiden tutkimukseen ja kehitykseen, olisimme ehkä nyt jo eturintamassa luomassa uutta Nokiaa.

Jos nyt hallitus myöntää yhdelle tai useammalle ydinvoimalalle rakennusluvan, niin unohtakaamme visiot Suomen, Euroopan ja ehkä koko maailman uusiutuvan energia-alan suunnannäyttäjästä. Samalla voimme haudata bioenergia-alan laitosten kehittymisen ja laajenemisen Suomessa.

Brändätään vaan Suomea maailmankartalle ja kiivetään takapuoli edellä puuhun. Tämä ydinvoimakeskustelu on huikea imagotappio Suomelle.

Timo Maula

Hauho

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic