Uutiset

Suomalaiset oppaat eivät pääse vierailemaan Teneriffan eristyshotellissa – hotelli vastaa asiakkaidensa ruokailusta

Matkanjärjestäjien mukaan karanteenin kestosta ei ole varmaa tietoa.
Hotellin henkilökunta ja asiakkaat joutuivat koronaviruksen takia karanteeniin Teneriffalla. Hotelli eristettiin tiistaina. Kuva: epa08246658
Hotellin henkilökunta ja asiakkaat joutuivat koronaviruksen takia karanteeniin Teneriffalla. Hotelli eristettiin tiistaina. Kuva: epa08246658

Teneriffalla 20 suomalaista turistia on karanteenissa H10 Costa Adeje Palace -hotellissa koronaviruksen takia. Espanjalaisen El Pais -lehden mukaa hotellissa on vahvistettu neljä koronavirustartuntaa.

TUI:n oppaat ovat olleet yhteydessä eristettyyn hotelliin, kertoo TUI Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen. Hotelli on suljettu, eivätkä ulkopuoliset pääse sinne. Aaltosen mukaan TUI on ollut yhteydessä asiakkaisiinsa, mutta keskiviikkoaamuna hotellin tilanteesta ei juuri ollut uutta tietoa.

– Oppaat yrittivät eilen aamulla mennä sinne (hotelliin), mutta se on suljettu, Aaltonen sanoo.

Aaltosen mukaan hotelli vastaa asiakkaiden ruokailusta. Tiistaina mediassa liikkui tietoja, joiden mukaan ruuantoimitus hotellissa olisi takkuillut. H10 on iso hotelliketju. Costa Adeje Palace -hotellissa on kaikkiaan tiettävästi jopa 700 majoittujaa.

– Se on varmaan johtunut siitä, että on niin yhtäkkinen tilanne. Kaikki ovat huoneissaan, eihän tuhannelle ihmiselle niin nopeasti saa järjestettyä. Voi olla jotain tällaista, Aaltonen arvelee.

Aaltonen on itse parhaillaan Gran Canarialla. Siellä koronavirus ei hänen mukaansa näy.

Karanteenin kestosta ei ole tietoa

Karanteenin kestosta ei ole varmaa tietoa. Aurinkomatkojen viestinnän asiantuntija Mari Kanerva kertoo, että Aurinkomatkat on saanut hotellilta tiedon, että eristys kestäisi kaksi viikkoa.

– En voi toki sitä vahvistaa, tuleeko se näin olemaan, mutta se on tieto, minkä olemme sieltä eilen saaneet, Kanerva kertoo.

TUI:n Aaltonen sanoo, ettei TUI ota kantaa eristyksen kestoon. TUI Nordic on osa saksalaista matkanjärjestäjäkonsernia TUI Groupia. Aaltonen kertoo olleensa keskiviikkona yhteydessä Saksaan hotellin tilanteesta.

– Me seuraamme, mitä paikalliset viranomaiset sanovat. Ei voi tietää tarkasti, kestääkö se (eristys) viikon vai kaksi viikkoa. Siksi emme ole antaneet mitään infoa kestosta, Aaltonen kertoo.

Hotellissa majoittuu parhaillaan 16 Aurinkomatkojen suomalaista asiakasta. TUI:n pohjoismaalaisia asiakkaita hotellissa on kahdeksan ja heistä neljä on suomalaisia.

Matkat jatkuvat normaalisti

Teneriffalla olevat suomalaiset voivat jatkaa lomailuaan normaalisti, vakuuttavat sekä Aaltonen että Kanerva.

– Toki jos meidän asiakkaalla on varaus tähän kyseiseen hotelliin, hankitaan korvaava majoitus, Aaltonen sanoo.

Matkanjärjestävät seuraavat ulkoministeriön suosituksia. Tällä hetkellä ulkoministeriö ei ole muuttanut ohjeistustaan Espanjaan suuntaaville.

– He eivät ole muuttaneet suosituksia meidän kohteisiimme. Matkan jatkuvat ihan normaalisti. Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja toimimme niiden mukaisesti, Kanerva sanoo.

Menot