Uutiset

Suomalaiset syövät jäätelöä kesät talvet

Kolme neljäsosaa suomalaisista syö jäätelöä kesät talvet. Reilulla kolmasosalla on jäätelöä aina pakastimessaan.

Nestlén tutkimus kertoo, että suomalaisilla on ainutlaatuinen suhde jäätelöön. Kesäaikaan 71 prosenttia syö jäätelöä kerran viikossa tai useammin. Muina vuodenaikoina 45 prosenttia syö jäätelöä kerran tai kahdesti kuussa.

-Syömme jäätelöä huomattavasti enemmän kuin muissa Euroopan maissa, käytämme jäätelöä muita monipuolisemmin, Suomen Nestlén tutkimuspäällikkö Marianne Yli-Rohdainen sanoo.

Suomalaiset ovat hallinneet Euroopan jäätelönsyönnin tilastoja pitkään. Jäätelöä kuluu 14 litraa henkilöä kohti vuodessa. Maailmassa vain Yhdysvalloissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa syödään enemmän jäätelöä.

Suomalaiset nimeävät jäätelön salmiakin ohella toiseksi suosikkiherkuksi. Ylivoimainen suosikki on kuitenkin suklaa.

Kotimaisuus on tärkeä asia

Kolme neljäsosaa suomalaisista pitää tärkeänä jäätelön kotimaisuutta. Tärkeintä on, että jäätelö on valmistettu Suomessa. Yli puolet kokee tärkeäksi, että valmistus myös säilyy Suomessa.

Raaka-aineen kotimaisuus on miltei yhtä tärkeä asia kuin kotimainen valmistus. Valmistajan kotimaisuus ja kotimainen maku nimetään niin ikään tärkeiksi.

-On hienoa, että ainutlaatuinen suhde jäätelöön näkyy myös kotimaisen jäätelön tuotannon arvostuksena, Yli-Rohdainen sanoo.

Nestlé teetti TNS Gallupilla tutkimuksen suomalaisten suhtautumisesta jäätelöön. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat 15 vuotta täyttäneet suomalaiset. TNS Galllup haastatteli maaliskuussa 1 214 suomalaista. (HäSa)

Päivän lehti

27.1.2020