fbpx
Uutiset

Suomeen saapuvien venäläisten määrä on kasvanut kaakkoisrajalla – osalla raja-asemista jonotettiin perjantaiaamuna

Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan keskiviikkona julistettu liikekannallepano näkyy rajanylittäjien määrässä, mutta tilanne ei ole poikkeuksellinen.
Liikenne Suomen ja Venäjän rajalla on vilkastunut sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti keskiviikkona osittaisesta liikekannallepanosta. Kuva: Lauri Heino

Suomeen Venäjältä saapuvien venäläisten määrä kasvoi torstaina viikon takaisesta, kertovat Kaakkois-Suomen rajavartioston tilastot.

Torstaina Suomeen saapui Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen kautta 5 959 Venäjän kansalaista. Viime viikon torstaina määrä oli 2 874. Rajavartiosto julkaisi luvut perjantaina Twitterissä.

– Määrä on lisääntynyt sen jälkeen, kun (Venäjän) liikennekannallepano julistettiin, mutta ei mitenkään merkittävässä määrin vielä toistaiseksi, kenttäjohtaja Mikko Hämäläinen Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kertoo STT:lle.

Kaakkoisrajan kautta on ylipäätään saapunut edellisviikkoja enemmän ihmisiä Suomeen.

– Vaalimaan ja Nuijamaan ylityspaikoilla on ollut viime yön aikana ja tänä aamuna selkeästi jonoa. Imatran ylityspaikka on ollut rauhallisempi nyt aamun aikana, Hämäläinen sanoi STT:lle perjantaiaamuna.

Jonoja on ollut etenkin Vaalimaalla. Rajavartiosto kertoi perjantaina aamulla Twitterissä, että Vaalimaan rajanylitysasemalle oli kertynyt noin puolen kilometrin jono.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Tilanne vastaa koronapandemiaa edeltävää aikaa

Liikenne Suomen ja Venäjän rajalla on vilkastunut sen jälkeen, kun Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti keskiviikkona osittaisesta liikekannallepanosta.

Kaakkois-Suomen rajavartioston mukaan alueen rajanylityspaikoilla tilastoitiin torstaina yhteensä 7 003 maahantuloa. Keskiviikkona maahantuloja oli 8 755 kappaletta. Viikko sitten torstaina luku oli 3 700.

Aiempina viikkoina luvut ovat olleet “neljän- ja seitsemäntuhannen haarukassa”, Mikko Hämäläinen sanoo. Hänen mukaansa tämänhetkinen tilanne ei ole poikkeuksellinen, vaikka rajanylittäjien määrä onkin lisääntymässä.

– Mutta kun vertaa vastaaviin tilastoihin ennen pandemia-aikaa, niin tilanne on koko lailla normaali, Hämäläinen sanoo.

Raja-asemilla on yleensä vilkkainta viikonloppuisin.

– Nyt viikonloppuna tietysti aika näyttää, kuinka tilanne kehittyy.

Menot