Uutiset

Suomelle kultaa ja pronssia junioreiden EM-keilailussa

Keilailun junioreiden EM-kilpailut Leipzigissa Saksassa ovat alkaneet suomalaisten hallinnassa. Suomen pojat voittivat keskiviikkoiltana päättyneen nelimiehis-joukkuekilpailun karsinnan ja saavat välierässä vastaansa isäntämaa Saksan joukkueen. Suomen tulos oli 5 193, joka oli 129 pistettä parempi kuin karsinnassa toiseksi tulleen Englannin. Suomen joukkueessa pelaavat Niko Oksanen, Tomas Käyhkö, Emil Strömberg ja Lauri Sipilä.

Hämeenlinnassa asuva Sipilä osallistuu jo kolmansiin EM-kisoihin. Viime vuonna hän voitti kaikkiaan kolme mitalia, yhden kutakin väriä.

Niko Oksanen ja Emil Strömberg voittivat kisojen ensimmäisessä lajissa kultaa. Parikilpailun loppuottelussa kaatui Ruotsi tuloksella 470–433. Tomas Käyhkö jaLauri Sipilä saavuttivat pronssia.

Loppuottelu Ruotsia vastaan oli tasainen aivan loppuun asti. Suomi oli muutaman pisteen tappiolla ennen viimeistä ruutua. Molemmat suomalaiset lopettivat sarjansa kolmeen kaatoon, eivätkä ruotsalaiset siihen pystyneet vastaamaan.

Välierässä Suomen toinen pari, Lauri Sipilä ja Tomas Käyhkö, kärsit katkeran tappion juuri ruotsalaisille pistein 447–420. Peli oli kokoajan tasainen, mutta Sipilän kaksi osittain huono-onnistakin avausheittoa sarjan lopussa, joista tuli paikkaamattomat reiät, käänsivät ottelun ruotsalaisille.

Sipilä ja Käyhkö palkittiin pronssimitaleilla.

– Hyvin sain kaatoja siinä puolivälissä. Sitten rata kuivui tosi nopeasti, eikä auttanut vaikka siirryin neljä rimaa. Ei se vielä siihen neljäreikään ratkennut, mutta jäi se nelosysi harmittamaan. Vähän kävi huonoa tuuria, pettynyt Sipilä kommentoi Keilailuliiton tiedotteessa.

Kisojen joukkuekilpailussa sekä Suomen tytöt, että pojat selvittivät tiensä mitalipeleihin. Suomen pojat voittivat nelihenkisin joukkuein pelattavan kilpailun karsinnan ja saivat välierässä vastaansa isäntämaa Saksan. Toisessa välierässä pelasivat Ruotsi ja Englanti. Tytöt sijoittuivat karsinnassa hienosti toiseksi ja välierässä vastaan asettui Venäjä. Karsinnan voittanut Ruotsi kohtasi Tanskan.

Karsinnan yhteydessä pojat tekivät uudet kisaennätykset sekä kolmen, että kuuden sarjan tuloksissa. Kolmeen ensimmäiseen sarjaan he kaatoivat keiloja 2635 (keskiarvo 219,5/sarja) pisteen edestä, jolla entinen ruotsalaisten keilaama ennätys parani 18 pisteellä. Myös kuuden sarjan yhteistulos 5193 (216,4) on uusi kisaennätys.

Sekä tyttöjen, että poikien välierät ja loppuottelut pelattiin myöhään keskiviikkoiltana.

Lauri Sipilä johtaa henkilökohtaista All-Event kilpailua 12 pelatun sarjan jälkeen. Hän keilasi parikilpailussa tuloksen 1418 ja joukkuekilpailussa 1318 pistettä. Kun jäljellä on enää henkilökohtainen kuuden sarjan single-osuus, johtaa Sipilä toisena olevaa Niko Oksasta 41 pisteellä. Emil Strömberg on neljäntenä ja Tomas Käyhkö yhdeksäntenä.

All-Event kilpailun tuloksiin lasketaan yhteen kaikkien keilatun 18 sarjan tulokset ja kolme parasta palkitaan mitaleilla.

Aki Aarikka

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic