Uutiset

Suomen cupin mestarit ratkotaan viikonloppuna

Hämeenlinnan Elenia-areenassa on viikonloppuna tarjolla lentopalloa Suomen huipulta, kun sekä miesten että naisten Suomen cupin mestaruudesta pelataan lauantaina ja sunnuntaina neljän parhaan joukkueen lopputurnauksessa. Naisissa neljän joukkoon ja lauantain välieriin tiensä ovat selvittäneet HPK, LP Viesti, LP Kangasala ja Oriveden Ponnistus.

Miehistä Elenia-areenassa ovat mukana Vammalan Lentopallo, Hurrikaani Loimaa, Pielaveden Sampo ja Kokkolan Tiikerit.

HPK kohtaa lauantaina kello 14 välierässään LP Kangasalan. Kerhon libero Eveliina Rautiainen odottaa innolla viikonlopun otteluita.

– Mitään muuta ei voi odottaa kuin hyviä otteluita. Kyseessä on Suomen cupin final four -turnaus, eikä mukana ole yhtään huonoa joukkuetta. Peli on varmasti kovaa ja teemme parhaamme, että pelaamme myös sunnuntaina, Rautiainen lupaa.

HPK:n lentopalloilijat ovat pelanneet tällä kaudella paljon, kun otteluita on tullut Suomen cupin lisäksi myös Mestaruusliigassa ja Euroopan kentillä. Suomen cupin lopputurnauksen kanssa samalle viikolle osui myös keskiviikkona LP Saloa vastaan pelattu tärkeä CEV cupin ottelu, josta Kerho lunasti pääsylipun toiseksi korkeimman eurooppalaisen seurajoukkueiden kilpailun kuudentoista parhaan joukkoon.

– Keskityimme alkuviikon ainoastaan keskiviikon otteluun ja yritimme olla ajattelematta Suomen cupin turnausta ollenkaan. Nyt keskitymme täysillä lauantain peliin eli menemme pelin kerrallaan eteenpäin.

HPK on voittanut entisen huippupelaajan Virginie De Carnen valmentaman LP Kangasalan tällä kaudella kahdesti, mutta vastustaja on edellisen kohtaamisen jälkeen hankkinut riveihinsä uuden pelaajan, ukrainalaisen Yevgeniya Nyukhalovan.

– Hänestä meillä ei ole vielä hirveästi tietoa, mutta videopalavereissamme varmasti selviää, millaista peliä uusi tyttö pelaa. Muuten Kangasalan joukkue on meille jo vähän tutumpi, joten varmasti aika samoilla linjoilla menemme kuin aikaisemminkin. Uusi pelaaja voi tietysti tuoda jotain pieniä muutoksia taktiikkaamme, Rautiainen arvelee.

Suomen cupin mestaruudet ratkotaan toisen kerran peräkkäin Hämeenlinnassa. Viime vuonna turnauksessa pelattiin naisten osalta vain finaali, jossa kohtasivat Viesti ja Kangasala, joka pudotti Kerhon kaksiosaisessa välieräparissa.

– Tapahtuma on upea ja on hienoa, että se on saatu taas Hämeenlinnaan. Turnaus oli viime vuonnakin hieno. Olimme peleissä talkoolaisena, mutta nyt pääsemme itse pelaamaan. Olemme nähneet tapahtuman vähän eri silmin, joten lähdemme mielenkiinnolla ja innoissaan mukaan pelaavana joukkueena. Viikonlopusta tulee varmasti huikea, Rautiainen uskoo.

21-vuotias libero myöntää, että viime vuoden välierätappio on jäänyt vähän kaivelemaan.

– Viime kausi on kuitenkin viime kausi ja tämä kausi on tämä kausi. Menemme viikonloppuun tämän kauden ilmeellä ja unohdamme viime kauden putoamisen, Rautiainen päättää. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic