Kolumnit Uutiset

Suomen kaamein miniä ja muita tosi-tv:n helmiä

Olipa kerran anoppi, joka ei halunnut käydä lääkärissä. Ja sehän ei sopinut anopin miniälle, joten mitä tapahtuu? Miniä ottaa ja soittaa lääkäriajan. Kiikuttaa anopin terveyskeskukseen ja tunkee jopa vastaanottohuoneeseen selittämään valkotakille, että tätä anoppia tässä vaivaa nyt se ja tuo, ja tämä lääkepurkkikin olisi tyhjä.

Anoppi haluaa keittää kaurapuuronsa kattilalla. Ei käy miniälle. Joten otetaan kulho, vettä ja ryynit ja työnnetään annos mikroaaltouuniin. On niin kätevää, ja puuroa voi keittää aina juuri sopivan annoksen.

Anoppi ei halua syödä vitamiineja, vaikka on talven jäljiltä valkoinen kuin lakana. Toivomusta ei kunnioiteta. Miniä menee ja ostaa anoppia kuuntelematta poretabletteja, c-vitamiinia ja monivitamiinia ja ties mitä.

Mihin tästä päädytään? Tietysti tosi-tv -sarjaan Suomen kaamein miniä.

Kuinka ollakaan, samaan ruokakuntaan kuuluu erinäisiä teinejä ja henkilö, jota joku kutsuu perinteisesti äidiksi. Teini kahlaa huoneessaan täysin tyytyväisenä ovelta vaatteiden, lehtien, limupullojen ja kahvimukien läpi kirjoituspöydän tai sängyn luo.

Mitä tekee se äiti-ihminen? Väittää, ettei näin voi olla ja tätä ei kukaan kestä. Menee ja ottaa mahdollisimman suuren jätesäkin ja työntää säkkiin teinin huoneen roskat. Viskaa vaatteet pyykkiin ja kantaa kaikki kymmenen mukia ja lautasta astianpesukoneeseen.

Teini itse on pelastautunut pois siivousmyrskystä ja tutustuu vain lopputulokseen. Ja hämmästyy: ihan parhaat lehdet on heitetty roskiin, samoin tositosi tärkeät paperit, ja heihei, ei ne vaatteet edes olleet likaisia.

Teini on kasvava lapsi. Lapsi kasvaa nukkuessaan, joten teini nukkuu. Viikonloppuna teini vääntäytyy keittiöön puoli yhdeltä aamupalalle, joka hänen toivomuksensa mukaan voisi olla hotellityyppisesti pekonia, kananmunia ja appelsiinimehua.

Täyttyykö toive? Ei täyty. Keittiöhengetär ilmoittaa koleasti, että aamiaisaika oli ja meni, seuraava kattaus koskee lounasta kello yhdeltä. Teini tyytyy omenaan. Millään muulla ei ruokahalua saa pilata, koska seuraava kattaus odottaa jo.

Mitä ajattelee teini? Menee huoneeseensa ja lohduttaa itseään ajatuksella siitä, että ilmoittaa ruoka-ajoista niuhottajan tosi-tv -sarjaan Suomen kaamein kotihirmu. Kuka enää kaipaa tv-sarjoja, jotka eivät pohjaudu todellisuuteen?

Yhteisen katon alta löytyy vielä samaisen anopin lapsi ja jokusen teinin vanhempi. Silläkin raukalla on riesanaan sama miniä ja kotihirmu.

Hirmu ei ymmärrä, että mies ei voi itse etsiä kuivausrummusta kahta samanväristä sukkaa. Eikä mies voi lajitella vaatehuoneeseen ilmaantunutta korillista kalsareita ja t-paitoja niiden omille paikoille. Siinä tehtäisiin turhaa työtä, sillä puhtaat vaatteet voi etsiä pyykkikorista ilman välivaiheita.

Kiistaa voi syntyä jopa siitä, ettei mies koske silitysrautaan. Ryppyisen paitapäivänhän pelastaa neule, jossa on mahdollisimman korkea kaulus: eihän alta näe, onko paita sileä vai ei.

Voimme jäädä odottamaan sarjauutuutta Suomen kaamein nalkuttaja.