fbpx
Uutiset

Suomen kansakin on saanut kokea väkivaltaa

Irakilainen ystävämme, mielipiteesi (HäSa 16.1.) herätti monia kysymyksiä, joista olisi kanssasi varmaan rakentavaa keskustella kasvotustenkin. Koska se ei liene mahdollista, haluan valaista paria asiaa, joissa käsityksemme näyttävät hiukan poikkeavan.

Suomen historiaan mahtuu paljon sotia ja väkivaltaa. Muinaisista ajoista lähtien on juostu tappelemassa miehittäjien joukoissa ympäri Eurooppaa. On käyty aikanaan verinen ja häpeällinen sisällissota ja raskaat sodat Neuvostoliiton kanssa, koettu vihollisen siviileihin kohdistamat pommitukset ja partisaanitoiminta, syyttömälle Suomelle tuomitut mielettömät sotakorvaukset, aluemenetykset ja asutettu evakot.

Suomen kansa on kyllä saanut kokea väkivaltaa, kidutuksia, teloituksia ja kuolemaa myös nälkään ja sairauksiin niin paljon, että jälkipolviakin hirvittää. Jos sinulla on aikaa, tutustu ihmeessä historiaamme.

Mitä tulee pakolaisiin, uskallan väittää, että Suomessa pakolaisia ei vihaa kukaan. Työhön tulevat maahanmuuttajatkin lähes kaikki hyväksyvät.

Koska Suomen valtio ei omista suuria luonnonrikkauksia kuten öljyä, täällä asiat rahoitetaan keräämällä veroja työtä tekeviltä sekä yrityksiltä ja jo työuransa päättäneiltä eläkeläisiltä, eli kun joku ei ole työssä, toiset kansalaiset kustantavat hänen ja hänen perheensä elämän. Tästä syntyy aika ajoin närää ja valtaosa kansasta haluaakin kaikille työvelvoitteen, myös maahanmuuttajille.

Täällä pyritään demokratiaan, vaikka se toimiikin epäoikeudenmukaisesti. Kaikilla kuitenkin on mielipide- ja sanavapaus.

Presidentti Saddam Husseinin hirttäminen ja siitä puhuminen ei tämän länsimaisen demokratian mukaan ole vain jonkin kansakunnan tai kansanryhmän asia, kuten ei Suomessakaan ole joidenkin pienten väestöryhmien ajama kaikkien maahanmuuttajien karkottaminen.

Pyrkimyksenä on, että kaikkien asioiden pitää kestää julkinen keskustelu. Koska meille on kerrottu presidentti Husseinin rakentaneen diktatuurissaan myös koulut, terveydenhuollon jne. eli tavalliselle kansalle parempia oloja, olemme ymmällämme näistä tappamisuutisista ja niiden taustoista. Täällä puhutaan niiden tapahtuneen vallankaappausyritysten yhteydessä?

Ilmeisesti jotakin on jäänyt meille kertomatta?

Kuten varmasti olette huomanneet Suomen laki on aika suvaitsevainen väkivaltaa ja rikoksia kohtaan yleensäkin. Poikkeuksellista ei ole sekään, että useita henkirikoksia tehneet ihmiset kulkevat vapaana ja tekevät taas uusia henkirikoksia.

Suomesta ei ole karkotettu edes montaa täällä vakaviin rikoksiin syyllistynyttä maahanmuuttajaa. Toivomme sinun ja perheesi löytävän paikkasi suomalaisessa yhteiskunnassa ja että jonakin päivänä voitte turvallisesti jälleen palata takaisin kotimaahanne.

Suomalainen

Hämeenlinna

Menot