fbpx
Uutiset

Suomen koripallomiehet avasivat MM-jatkokarsinnat voitolla

Suomi otti elintärkeän voiton koripalloilun MM-jatkokarsinnan avausottelussa ja nujersi Bosnia-Hertsegovinan 85-81 Espoossa. Suomen joukkuepuolustus sekoitti Bosnian hyökkäyspelin pitkäksi aikaa, ja Sasu Salin nakutti 27 pistettä.

Salin heitti kolmannen neljänneksen ensimmäisten viiden ja puolen minuutin aikana 13 pistettä, ja vei Suomen 59-43-johtoon. Kolmen neljänneksen jälkeen Suomi johti 70-49.

Bosnia kehitti vielä yhden raivoisan kirin ja nousi tilanteeseen 81-74, kun peliaikaa oli vajaat kaksi ja puoli minuuttia. Jusuf Nurkic nosti hyökkäyslevypallosta vieraat neljän pisteen päähän (81-77), kun peliaikaa oli vajaat kaksi minuuttia. Dzanan Musa toi vieraat kolmen pisteen päähän vapaaheitolla (81-78), mutta Nurkicin menetys minuutti ennen loppua oli naula Bosnian arkkuun.

MM-jatkokarsinta jatkuu sunnuntaina vierasottelulla Ranskaa vastaan. Ranska kärsi tänään MM-karsinnan ensimmäisen tappionsa, kun Bulgaria yllätti sen 74-68.

Suomi onnistui pitkään pitämään kurissa Bosnian suurimman tähden, NBA-sentteri Jusuf Nurkicin, vaikka tämä runnoi lopulta 20 pistettä.

Hyökkäyspäässä Suomi halusi pakottaa Nurkicin puolustamaan mahdollisimman usein pallollisen screeniä vastaan. Se tuotti vapaita heittoja suomalaisille Nurkicin puolustaessa passiivisesti. Nurkic sai toisen virheensä, kun toista neljännestä oli pelattu vajaat kaksi minuuttia ja joutui istumaan pitkään vaihdossa.

Sasu Salin aloitti Bosnia-Hertsegovinan toisen NBA-miehen, ensi kaudeksi Brooklyniin siirtyvän 19-vuotiaan Dzanan Musan vartijana. Myös Mikael Jantunen, Ville Tahvanainen ja Fiifi Aidoo hidastivat vuorollaan Bosnian parhaan heittopaikkojen luojan vauhtia.

Suomen aloitusviisikon muodostivat Petteri Koponen, Sasu Salin, Matti Nuutinen, Tuukka Kotti ja Mikael Jantunen. Avausneljänneksen puolivälissä Suomi siirtyi pieneen viisikkoon, jossa ei ollut ainuttakaan nelos- tai viitospaikan pelaajaa.

Suomen joukkuepuolustus toimi avausneljänneksellä erinomaisesti ja tuotti Bosnialle ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana peräti yhdeksän pallonmenetystä. Ensimmäisen neljänneksen lopussa ja toisen alussa Suomi kiskaisi 15-14-johdosta 31-14-karkumatkalle.

Bosnia teki seuraavat kymmenen pistettä (31-24) ennen kuin Alex Murphy pysäytti vieraiden kirin neljällä perättäisellä pisteellä. Suomi meni 43-34-johdossa puoliajalle.
Asiasanat

Menot