fbpx
Uutiset

Suomen lentopallomaajoukkuetta odottaa poikkeuksellinen MM-savotta

Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta odottaa ensi sunnuntaina alkavissa MM-kisoissa poikkeuksellinen turnaus. Ottelurytmi on erilainen kuin arvokisoissa yleensä.

Suomi kohtaa MM-turnauksen toisen järjestäjämaan Bulgarian Varnassa sunnuntaina, ja seuraava alkulohkopeli Kuubaa vastaan on vasta perjantaina.

– Se on erikoinen otteluohjelma, mutta tilanne on hyvä. Kerkiämme tehdä turnauksen toisen valmistautumisen Bulgaria-ottelun jälkeen, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kertoo.

Neljä päivää ilman ottelua sopii Suomelle sikäli hyvin, että loukkaantumisista kärsineet keskitorjujat Tommi Siirilä ja Markus Kaurto saavat näin lisää toipumisaikaa.

– Tommi ja Markus ovat juuri liittyneet maajoukkueeseen. Tilanne on uusi, mutta kerkiämme siinä välillä hyvin harjoittelemaan, Sammelvuo sanoo.

Näillä näkymin Bulgaria-avausottelu jää Kaurtolta väliin. Hänen toivotaan olevan pelikunnossa Kuubaa vastaan.Viikonloppuna otteluruuhkaSuomi on viikonloppuna kolmen peräkkäisen pelin otteluruuhkassa. Kuuban jälkeen vastassa on lauantaina Puola ja heti seuraavana päivänä Puerto Rico.

Suomi-Puola-kohtaamisen alkamisaika on lauantaina kello 20.30. Puerto Rico -pelin on määrä alkaa sunnuntaina kello 17.

– Pyritään sunnuntaina nukkumaan pidempään. Palautumisessa tärkeintä on uni, Sammelvuo huomauttaa.

Suomen D-lohkon kuudes maa on Iran. Alkulohkosta selviytyy jatkoon neljä joukkuetta.

Suomi oli neljä vuotta sitten Puolan MM-turnauksessa yhdeksäs. Kaikkiaan Suomi pelaa kahdeksansissa MM-kisoissaan.

Syyskuussa pelattavan MM-turnauksen toinen järjestäjämaa Bulgarian ohella on Italia.

Asiasanat

Menot